Звинуватили у шпигунстві та розповсюдженні наркотиків: Член міжнародної гуманітарної місії розповів про катування терористів (відео)

Українська спецслужба оприлюднила розповідь про чергову спробу завербувати громадянина України для роботи на ФСБ.

Скрін відео

Чергову спробу схилити громадянина України до негласної співпраці з фейковою "спецслужбою" терористів, яка діє під протекторатом ФСБ РФ, викрила в Луганській області контррозвідка СБУ. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу відомства.

Представник міжнародної гуманітарної організації, який працює на підконтрольній Україні території Луганщини, по своїх справах їхав в окупований Донбас. Після перетину лінії розмежування його затримали бойовики незаконних збройних формувань. В особистих речах чоловіка вони знайшли посвідчення міжнародної організації, в телефоні - підозрілі, на їхню думку, контакти.

Терористи привезли затриманого в будівлю так званого "МГБ ДНР" в Горлівці. Звинувативши його в шпигунстві, стали примушувати до негласної співпраці з псевдоспецслужбою.

Незважаючи на те, що згідно з нормами міжнародного права представники недержавних гуманітарних місій користуються недоторканністю, четверо бандитів почали психологічно і фізично знущатися над людиною. Побоюючись за своє життя, він погодився на "співпрацю" і зачитав наданий терористами текст перед відеокамерою.

Представники фейкової спецслужби дали йому номери телефонів та адреси електронних поштових скриньок для зв'язку, після чого відпустили. Повернувшись на підконтрольну українській владі територію, чоловік боявся, що він буде викритий і покараний. Однак він не мав наміру шкодити Україні і не зробив ніяких протиправних дій. Незабаром його виявили співробітники СБУ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...