Зима ще повинна якийсь час панувати: Народний метеоролог розповів, коли чекати приходу весни

За спостереженнями етнолога, швидше за все, якийсь час буде прохолодно, і весна не буде ранньою.

Ілюстрація:ipnews.in.ua

Прихід весни в поточному році може затягнутися. Такий прогноз Обозревателю озвучив етнолог, дослідник народної метеорології Олександр Васянович, передають Патріоти України.

За його словами, народний прогноз на весну базувався на спостереженнях за погодою на Стрітення. Крім того, враховувалася дата Великодня.

"У цьому році Стрітення (15 лютого. - Ред.) було холодним, був невеликий сніг, небо було затягнуте хмарами. Це свідчить про те, що зима ще повинна якийсь час панувати", - зауважив він. Таким чином, "швидше за все, якийсь час буде прохолодно, і весна не буде ранньою. Вона може бути пізньою і, можливо, дощовою - на це вказує сніг на Стрітення", - додав етнограф.

Разом з тим він звернув увагу на те, що "Великдень цього року ранній - 8 квітня. І це свідчить про те, що і потепління має бути порівняно рано, оскільки на Великдень зазвичай вже тепло".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...