1:0 на нашу користь: Деокупація Донбасу стала принципом формування нового коаліційного уряду Німеччини

Майбутній уряд ФРН одночасно попереджає, що буде надавати фінансову допомогу Україні "на жорстких умовах".

Ілюстрація:Главком

Уряд великої коаліції в Німеччині має намір і надалі підтримувати Україну на шляху реформ і домагатися відновлення її територіальної цілісності. Ці наміри прописані у проекті Коаліційної угоди Християнсько-демократичного та Християнсько-соціального союзів, а також Соціал-демократичної партії. Про це повідомило Укрінформу надійне джерело, зазначають Патріоти України.

"Ми будемо ангажовано підтримувати Україну в тому, що стосується повного відновлення її територіальної цілісності, зміцнення стабільності і соціального розвитку", - йдеться в 177-сторінковому документі, затвердженому в середу керівниками трьох партій.

У ньому наголошується, що підписанти "очікують і заохочують послідовне здійснення програми реформ в Україні, особливо боротьбу з корупцією з метою всеосяжної модернізації країни". Майбутній уряд ФРН одночасно попереджає, що буде надавати фінансову допомогу "на жорстких умовах".

У документі йдеться також, що Німеччина готова прийняти масштабну участь у відбудові Донбасу, як тільки це зроблять можливим «істотні кроки щодо виконання Мінських домовленостей».

Що стосується самих домовленостей, то Берлін разом з Парижем має намір продовжувати активно сприяти їх виконанню і домагатися врегулювання конфлікту.

Саме при реалізації Мінських угод уряд ФРН «буде готовий зняти антиросійські санкції» і говорити про це зі своїми європейськими партнерами, вказується в договорі.

У ньому також міститься нагадування про те, що Росія протиправною анексією Криму і «втручанням» на сході України порушила європейський мирний порядок. «Нинішня російська зовнішня політика вимагає від нас особливої уважності і опірності», - йдеться в документі.

В основі цього лежить дотримання перемир'я на сході України і відведення всіх важких озброєнь. Примітно, що німецькі партії прописали, що «такий розвиток має забезпечити місія ООН». Україна і Росія ж повинні виконати свої зобов'язання щодо Мінських угод.

Посол повідомила, як швидко США передадуть допомогу Україні після голосування в Конгресі

субота, 20 квітень 2024, 12:22

США за короткий період можуть перейти до постачання Україні озброєнь після ухвалення відповідного закону в Конгресі. Про це заявила посол України в США Оксана Маркарова в ефірі національного телемарафону, передають Патріоти України. «Від моменту підпи...

"Скажу вам, локально, що бачу": Військовий прокоментував заяви про контрнаступ ЗСУ у 2025 році

субота, 20 квітень 2024, 11:30

Військовослужбовець Євген Ієвлєв, який зараз перебуває на Горлівському напрямку, закликає до стриманості у заявах про можливий контрнаступ Збройних сил України 2025 року. Про це він сказав в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України. "Я вважаю, що...