14 жовтня - День захисника України: 15 цифр про війну і силу духа (інфографіка)

Загальна чисельність контрактної армії сьогодні перевищила 150 тисяч осіб, що цілком дозволяє без нової мобілізації укомплектувати всі військові частини і провести ротації в зоні АТО.

14 жовтня - День захисника України. Фото: thekievtimes.ua.

Сьогодні, в День захисника України, будуть багато говорити про те, як змінилася армія за два з половиною роки - в танках, гарматах і контрактних грошах. ЛІГА.net відібрала факти і цифри про людей на війні, передають Патріоти України.

210 тисяч людей прийшли до Збройних сил України за шість хвиль мобілізації, і кожен шостий з них був добровольцем. Сьому хвилю мобілізації вирішено поки не оголошувати: з початку року контракти з ВСУ на особливий період підписали 56 тисяч осіб, в тому числі - більше тисячі жінок. Уже два роки нарівні з чоловіками вони воюють на передовій зі зброєю в руках, але за документами часто проходять кухарями та банщицями. Тільки влітку цього року Міноборони видало наказ, яким додало їм 63 нових посади, в тому числі і бойові: мінометник, кулеметник, розвідник, стрілок.

Загальна чисельність контрактної армії сьогодні перевищила 150 тисяч осіб. Це цілком дозволяє без нової мобілізації укомплектувати всі військові частини і провести ротації в зоні АТО, вважають в Генштабі.

Окупація Криму і війна в Донбасі кардинально змінили і армію, і ставлення українців до цього державного інституту. Ще три роки тому навряд чи хтось міг припустити, що українські військові здатні сотні днів тримати під безперервними обстрілами аеропорти, в лічені години облаштовувати блок-пости і здійснювати унікальні рейди. Тепер армія входить в трійку лідерів народної довіри поряд з волонтерами та Нацгвардією - 55,4% за даними опитування фонду "Демократичні ініціативи" за травень 2016 року.

За все це платиться величезна ціна. 2504 українських військовослужбовців загинули в бойових діях на Донбасі - таку цифру озвучив на параді з нагоди Дня незалежності Петро Порошенко. 173 військових віддали свої життя в цьому році - під час постійно наростаючого "припинення вогню" в Донбасі.

Прямо у їхній "хатинці": Сирський показав, як ЗСУ знищили окупантів (відео)

четвер, 28 березень 2024, 13:41

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський показав нові моменти бойової роботи української армії: у центрі уваги епізод, як наші бійці епічно знищили росіян "у хатинці". Відповідний ролик генерал опублікував у своїх соціальних мережах, передають Патріоти...

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...