"А хто казав, що я подаю у відставку?": Москаль прокоментував свою "перепалку" з Гройсманом

Запевнив - у відставку поки не йде.

Геннадій Москаль. Фото: ЖЖ

Голова Закарпатської обласної держадміністрації Геннадій Москаль заявив, що прем'єр-міністр України Володимир Гройсман в разі відсутності симпатії до нього може звільнити його, але не оголошував про намір подати у відставку. Про це Москаль сказав в коментарі телеканалу "112 Україна", повідомляють Патріоти України.

"А хто казав, що я подаю у відставку? Я говорив, що прем'єр, якщо я йому не подобаюся, може відправити мене у відставку", - сказав Москаль. Він додав, що під час зустрічі вони з президентом України Петром Порошенко вирішили, що на посаді голови Закарпатської митниці залишається нинішній начальник. Також Москаль пояснив, що повинен "горою стояти за своїх підлеглих".

"Завжди хто винен? Невістка! Завжди я винен, але я повинен горою стояти за своїх підлеглих. Якщо когось незаслужено звільнять і поставлять людину, яка буде направляти потоки в потрібне русло, тоді інші структури не будуть працювати. Скажуть: "Він здав цього - здасть і всіх нас по одному", - вважає Москаль.

6 травня Москаль звернувся до прем'єра Володимира Гройсмана з проханням подати президенту подання про його звільнення з посади. Причиною цього Москаль назвав протидію його боротьбі з "сигаретної мафією" в регіоні, що займається контрабандою тютюнових виробів в країни ЄС.

Зокрема, за його словами, в інтересах "сигаретної мафії" Державна фіскальна служба призначила начальником Закарпатської митниці помічника-консультанта нардепа Валерія Пацкана Андрія Кримського. У Госфіскальной службі вже спростували цю інформацію.

Пізніше Москаль заявив, що вже з 7 травня йде у безстрокову відпустку і повернеться на пост тільки тоді, коли на посаду начальника Закарпатської митниці повернуть Володимира Колесникова і "коли в Києві перестануть розглядати Закарпатті як полігон для політичних торгів і експериментів".

Гройсман у відповідь відмовився подавати подання на його звільнення, пообіцяв звернутися в Національне антикорупційне бюро України і Службу безпеки України з вимогою перевірити заяви Москаля, а самого губернатора з керівництвом Закарпатської митниці запросив на зустріч наступного тижня. 7 травня за результатами особистої зустрічі Порошенко заявив, що Москаль і далі буде реалізовувати програму по децентралізації і рішуче боротися з контрабандою в Закарпатті.

Мстився державі за "образу": СБУ затримала одесита, підозрюваного в коригуванні ударів по будівлях Служби безпеки і прокуратури

середа, 24 квітень 2024, 13:44

Служба безпеки України затримала жителя Одеси, підозрюваного в підготовці серії ракетно-дронових ударів по місту. Про це 24 квітня в Telegram повідомила пресслужба СБУ, передають Патріоти України. . "Серед координат, які він передавав рашистам, було ...

Суд конфіскував п'ять літаків і не тільки у колаборанта Балицького

середа, 24 квітень 2024, 13:33

Вищий антикорупційний суд (ВАКС) стягнув у дохід держави активи зрадника і голови окупаційної адміністрації Запорізької області Євгена Балицького та його родичів. Про це суд повідомив у середу, 24 квітня, передають Патріоти України. "Колегія суддів Вищ...