А "ЛНР" проти: У Плотницького не хочуть в "Малоросію"

"Доцільність створення нової держави викликає "великі сумніви", - заявили в самопроголошеній республіці.

В "ЛНР" відхрестилися від проекту "Малоросія". Фото: fakty.ictv.ua.

Так звана влада самопроголошеної "ЛНР" не брала участі в засіданні, що відбулося в Донецьку і на якому було оголошено про створення нової держави під назвою "Малоросія". Про це заявив голова так званої "народної ради" "ЛНР" Володимир Дегтяренко, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК.

"Луганська Народна Республіка не направляла своїх офіційних делегатів до Донецька для участі в засіданні представників регіонів України. Більш того, ми навіть не були поінформовані про намір провести цей захід, з нами це питання не узгоджувалося", - сказав Дегтяренко.

Він пояснив, що так звана "влада" окупованих територій Луганської області готова обговорити питання про "Малоросію" в разі надходження пропозицій, але зазначив, що доцільність створення нової держави викликає "великі сумніви".

"Подібні рішення можна приймати тільки з урахуванням думки самого народу. Крім того, на сьогоднішній день ми дотримуємося Мінських угод, альтернативи яким немає", - заявив голова "парламенту" "ЛНР".

Нагадаємо, сьогодні глава самопроголошеної "ДНР" Олександр Захарченко оголосив про створення нової федеративної держави під назвою Малоросія, до складу якої, за його словами, увійдуть всі області нинішньої України.

"Нова держава буде називатися Малоросія, так як сама назва Україна дискредитувала себе", - заявив Захарченко.

Столицею Малоросії, за його словами, обрано Донецьк, в той час як Київ стане її історико-культурним центром.

Терористи "ДНР" повідомили подробиці своєї ініціативи зі створення "Держави Малоросія" на окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

"Ініціативу" терористів прокоментували і в нелегітимній Держдумі.

З цього приводу висловився і президент України Петро Порошенко.

Україна може отримати від Німеччини і партнерів ще сім систем Patriot, - Шольц

четвер, 18 квітень 2024, 20:57

Україна може отримати ще шість систем протиповітряної оборони Patriot від партнерів по Північноатлантичному альянсу і ще одну - від Німеччини. Про це заявив канцлер Німеччини Олаф Шольц, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Європейс...

"Візуально схожа на Mbombe 6×6": На відео з Сирським і Умєровим помітили невідому раніше бронемашину українського виробництва

четвер, 18 квітень 2024, 20:17

Головнокомандувачу ЗСУ Олександру Сирському та міністру оборони України Рустему Умєрову представили нове озброєння та військову техніку вітчизняного виробництва. Про це у четвер, 18 квітня, повідомляє "Мілітарний", передають Патріоти України. . Зазнач...