А це патріотично - селити в таких умовах бійців з передової? - Мисягін про продовження скандалу з наметами на полігоні під Дніпром (фото)

Військова прокуратура замість того, щоб розібратися, чому бійці ЗСУ живуть в такиж жахливих умовах на полігоні, звинуватила волонтерів у брехні.

Наметове містечко для бійців  53-й бригади на полігоні під Дніпром. Фото: Фейсбук.

Військова прокуратура України звинуватила волонтерів, які повідомили про жахливі умови проживання військовослужбовців 53-й бригади на полігоні під Дніпром, у брехні. Про це на своїй сторінці в Facebook написав волонтер Юрій Мисягін, інформують Патріоти України.

"Спеціальні військові структури у вигляді військової прокуратури, замість того, щоб дійсно розібратися, знайти винних і щоб більше такого не відбувалося - в черговий раз прикрили "п'яту точку" тим, хто допустив цю дикість по відношенню до військових, що направляються незабаром в зону АТО, і звинуватила волонтерів, що підняли цю тему", - відзначає він.

Мисягін, зокрема, зазначає, що оперативне командування "Схід" у веденні, якого перебуває цей полігон, відреагувало на його пост і написало про відселення військових із затоплених наметів в казарми ще в четвер.

"Тобто через 1-2-3-4 або 5 годин, після опублікування нашого поста в мережі, вони почали щось робити. Тобто, поки фото не потрапили в інтернет і їх не побачили всі, ніхто не звернув увагу, що наметове містечко затоплене водою, вода стоїть в наметах і знаходитися в них - а тим більше ночувати - неможливо. Відселили вони всього 290 чоловік, про що написала їх прес-служба у себе на сторінці ФБ. Якщо зазирнути в Гугл і порахувати штат механізованої бригади, то там кілька тисяч чоловік, а якщо додати ще й доданий 43-й батальйон (це відомий факт, вони воювали разом в районі селища Зайцеве), так їх ще більше. Тобто, всі інші військові залишилися жити на полігоні. І тільки коли почався "шухер ", на полігоні з'явилося багато офіцерів з ОК "Схід'', які приїхали допомагати наводити порядок, став завозитися пісок, почали копати водовідводи, з'явилася техніка. А до публікації поста, на полігоні була тільки машина з відкачування води, яка не справлялася, і тиша і спокій", - нарікає Мисягін, при цьому відзначаючи, що "найцікавіше стало проявлятися вже на наступний день".

За його словами, військова прокуратура, яка поїхала на полігон розібратися в цій ситуації, винесла свій офіційний вердикт у вже п'ятницю 24.02, звинувативши волонтерів в тому, що викладена ними інформація "м'яко кажучи не відповідає дійсності", так як намети на фото, зі слів військової прокуратури, "не використовуються військовими для проживання і що "особистий склад" живе в казармах".

"І вишенька на тортик ... Взагалі було б дивно в полі, напрікінці зими, під час танення снігу очікувати іншого "пейзажу". Якщо зі слів військової прокуратури намети не використовуються, чому тоді військові знаходяться в наметах? Чому там лежать їхні речі? Звідки взялися військові, які вичерпують воду? Звідки в наметах дрова для буржуйок? Звідки матраци, якщо намети не заселені? Якщо зі слів ОК "Схід" відселили всього 290 чол, де залишилися жити інші тисячі військових? І найголовніше, тепер ми всі повинні знати: "в цю пору року на військових полігонах країни, наші військових ЗАВЖДИ будуть жити в таких скотинячих умовах, тому що зі слів військових прокурорів - це все нормально. Погода на вулиці зараз така і дивуватися цьому не варто. Такий пейзаж!", - обурюється волонтер.

Також Мисягін обурився тим, як військових змусили робити собі туалети біля цих же наметів.

"А ті туалети, що на полігоні - це взагалі дикість. Викопати яму біля наметів, збити на швидку руку з ящиків від боєкомплектів архітектурну будову, схожу на туалет - це кам'яний вік! Караючий військовий орган офіційно сказав: "волонтери, м'яко кажучи, обдурили і жити на полігоні в таких умовах нормально, тому що така пора року", - пише волонтер.

Крім того, за словами Мисягіна, зараз з ОК "Схід" лунають голоси, що не патріотично під час війни описувати такі події.

"Що мовляв сепари і Мордор потім передруковуються і смакують. А скажіть: - А патріотично на 4-й рік війни селити в таких умовах бойову бригаду, яка 7-8 місяців відвоювала на важкій ділянці фронту, "відпочила" на різних полігонах 4 місяці і скоро знову повертається кудись на передову. Це патріотично?", - обурюється Мисягін.

На боці Москви? Названо країни, які найменше підтримують членство України в ЄС і НАТО

субота, 4 травень 2024, 6:56

Серед усіх країн центрально-східної Європи найменше прихильників інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО - в Угорщині та Словаччині. При цьому серед словаків за останні роки поменшало тих, хто хотів би бачити нашу державу у західних інституці...

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...