Або Трамп доб'є Путіна, або його доб'ють свої: За розслідування втручання Кремля у вибори США береться надсекретний відділ ФБР – CNN

​"Російський слід" розслідуватимуть від 15 до 20 осіб.

Втручання РФ у вибори в США розслідуватиме надсекретний відділ ФБР. Ілюстрація:Еспресо.TV

Розслідування про ймовірне втручання Росії в проведення минулорічних президентських виборів у США доручено надсекретному відділу ФБР. Про це повідомляє CNN із посиланням на власні джерела, зазначають Патріоти України.

Як розповіли джерела CNN, в секретному відділі описують завдання з виявлення ймовірного втручання РФ в американські виборчі процеси як "стандартне розслідування в рамках контррозвідки".

До перевірок "російського сліду", в наявності якого Вашингтон звинуватив Москву, залучені від 15 до 20 осіб, повідомляє телеканал.

За джерелами CNN, це на 5-10 осіб менше від числа фахівців ФБР, які розслідували справу екс-держсекретаря США Гілларі Клінтон, яку викрили у використанні особистого поштового сервера для ведення службового листування.

Однак, такий невеликий штат не слід інтерпретувати як недостатню зацікавленість влади США в тому, щоб докопатися до суті, відзначають джерела телекомпанії.

У випадку з Клінтон співробітники відомства для того, щоб встигнути до проведення виборів в листопаді минулого року, повинні були за відносно невеликий відтинок часу ретельно вивчити значний обсяг електронних даних.

"У випадку ж з розслідуванням стосовно Росії таких жорстких часових рамок немає", — повідомляє CNN, додаючи, що ФБР цього разу "більше зосереджене на бесідах з живими джерелами інформації".

Скільки саме може тривати розслідування, невідомо, однак телеканал зазначає, що справи, які потрапляють до контррозвідувального відділу ФБР, можуть тривати роками.

За даними джерел телеканалу, мова йде про особливий засекречений контррозвідувальний підрозділ відомства. До його завдань, як зазначає телеканал, належить захист секретів розвідувального співтовариства США і найбільш просунутих технологій американських підприємств приватного та державного секторів, недопущення потрапляння зброї масового ураження в руки ворогів Сполучених Штатів, а також протидія діяльності іноземних шпигунів, включно з їхньою активністю в кіберпросторі.

Нагадаємо, в кінці 2016 року США запровадили нові санкції проти Росії у зв'язку кібератаками, які вплинули на процес виборів президента США.

У списку санкцій — начальник Головного управління Генштабу ЗС РФ (ГРУ) Ігор Коробов, його заступники Володимир Алєксєєв, Сергій Гізунов та Ігор Костюков, а також хакери Білан Олексій та Євген Богачов.

Крім того, США видворили 35 російських дипломатів і їх сім'ї. Також влада США закрила дві російські дипмісії в Нью-Йорку та Меріленді через підозру в шпигунстві.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...