Або звільнетесь самі, або...: Москаль висунув ультиматум держслужбовцям з подвійним громадянством

З 1 травня вступає в дію Закон України "Про державну службу" у новій редакції.

Геннадій Москаль. Фото:podrobnosti.ua

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль закликав усіх чиновників з подвійним громадянством звільнитися за власним бажанням.У разі приховування факту наявності декількох паспортів, губернатор пригрозив оприлюдненням даних держслужбовців в ЗМІ. Про це йдеться на офіційному сайті голови Закарпаття, інформують Патріоти України.

Відзначається, що з 1 травня вступає в дію Закон України "Про державну службу" в новій редакції. Згідно ст. 84 закону - "Припинення державної служби у разі втрати державним службовцям права на державну службу або його обмеження" - підставами для припинення державної служби у зв'язку з втратами права на державну службу або його обмеженнями є набуття державним службовцем громадянства іншої держави. У разі набуття громадянства іншої держави особа, яка призначила даного державного службовця, має негайно звільнити його в триденний термін з дня настання або встановлення такого факту.

"Тому закликаю тих державних службовців, які крім українського набули громадянство іншої держави, добровільно звільнитися з роботи за власним бажанням ще до вступу закону в силу, тобто до 1 травня цього року. У такому випадку обласна державна адміністрація не буде афішувати факт подвійного громадянства цих осіб.

У разі виявлення факту подвійного, потрійного і т.д. громадянства після 1 травня держслужбовець буде звільнений з роботи публічно із залученням засобів масової інформації", - попередив голова області.

Три "Урали" важкопоранених окупантів вивезли в бік Новоазовська: Спливли деталі "бавовни" в Маріуполі

вівторок, 23 квітень 2024, 10:59

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що ввечері в понеділок, 22 квітня, у лівобережному районі міста Сили оборони завдали удару по великому розташуванню окупантів. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти Украї...

"Бамблять" своїх: Російська авіація скинула ракету X59 на Бєлгородську область

вівторок, 23 квітень 2024, 10:53

У Бєлгородській області Росії біля села Красне в полі виявили ракету X59, передають Патріоти України з посиланням на ASTRA. Деталі: За інформацією російських журналістів, ракета "нештатно" зійшла за 92 км від кордону з Україною. Її знайшли 19 квітня....