Аграмунт випровдовується: Президент ПАРЄ пояснив свій візит до Сирії з депутатами Держдуми РФ

Педро Аграмунт на групі Європейської Народної Партії в ПАРЄ визнав, що зробив помилку, коли полетів російським літаком в Сирію.

Педро Аграмунт очолив делегацію візитерів в Сирію. Скріншот.

Президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт оприлюднив перші офіційні пояснення щодо свого візиту до Сирії разом з депутатами російської Держдуми. Кореспондент "Європейської правди" в Страсбурзі мав змогу ознайомитися з письмовими коментарями, які він надав членам Бюро ПАРЄ (керівного органу асамблеї), передають Патріоти України.

Аграмунт підкреслив, що це був його приватний візит, не пов’язаний з роботою на чолі ПАРЄ, однак визнав, що мав би проінформувати про свої наміри представників інших політичних груп.

На його думку, проблему викликало те, що "візит став предметом маніпуляції з боку окремих російських ЗМІ", які не повідомили про приватний характер візиту та створили враження, що він підтримує Асада; Аграмунт запевнив, що це не так.

Водночас, у поясненнях Президента ПАРЄ є низка очевидних маніпуляцій. Зокрема, він заявив, що його поїздка фінансувалася коштом сирійського парламенту; натомість, є відео того, як Аграмунт спускається трапом літака Міноборони РФ, що прибув до Дамаску з Москви.

Звертає на себе увагу те, що метою поїздки Аграмунт назвав бажання побачити наслідки трагедії в Алеппо, однак згодом він визнав, що до Алеппо він не поїхав, на відміну від інших учасників делегації.

Зараз у Страсбурзі відбувається закрите засідання Бюро ПАРЄ, де розглядають, серед іншого питання даної поїздки Аграмунта.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...