Американська розвідка Stratfor назвала те, чого найбільше боїться Путін

Хоча Путін веде себе дуже обережно, низькі ціни на нафту зробили з його "друга" - голови компанії «Роснефть» Ігоря Сечина - серйозного суперника.

Володимир Путін і Ігор Сечин. Фото: elise.com.ua.

Американська приватна розвідувально-аналітична компанія Stratfor пояснила, що президент Росії Володимир Путін боїться втратити владу, і його основним суперником є глава компанії «Роснефть» Ігор Сечин, пишуть Патріоти України з посиланням на Online.ua.

«Насправді, російський лідер, здається, в цілому веде себе обережно. Путін створив свою власну військову силу в квітні (гвардію, - ред.) І призначив її главою начальника своєї особистої безпеки - генерала Віктора Золотова. Розповіді про зіткнення Золотова з ФСБ ходили вже багато років. Але плітки досягли нових висот в 2015 році, коли Путін «пропав безвісти» на 10 днів після чуток про внутрішні тертя між ФСБ, Золотова, главою Кремля і президентом Чечні Рамзаном Кадировим після вбивства опозиційного лідера Бориса Нємцова», - стверджують в Stratfor.

Також згадується, що кілька тижнів тому Путін різко перервав серію внутрішніх поїздок, що призвело до спекуляцій щодо того, чому він раптом відмовляється покинути Москву.

«Можливо, Путін пам'ятає вимушені «канікули» радянського лідера Микити Хрущова, перед тим, як той був зміщений зі свого поста. Прес-секретар президента заявив журналістам 28 липня, що Кремль більше не буде розголошувати графік поїздок президента - ще одна ознака того, що Путіну, можливо, слід залишатися на своєму основному місці дислокації. На тлі появи ще однієї кремлівської інтриги за типом 2015-го року, затятий опозиціонер Роман Доброхотов написав минулого тижня в Twitter: «Менти бояться прокурорів, прокурори бояться Слідчого комітету, Слідчий комітет боїться ФСБ, ФСБ побоюється Кадирова, Кадиров боїться Путіна, а Путін боїться всіх».

Каламутна область «кремлінологіі» рідко надає відповіді, поки не з'явиться явний переможець. Як свідчить знаменита фраза Вінстона Черчілля, «кремлівські політичні інтриги на кшталт сутички бульдогів під килимом. Спостерігач чує лише гарчання, а коли бачить вилітаючі кістки, вже очевидно, хто переміг», - відзначають в Stratfor.

«Сьогодні ця історія виглядає, як панічні спроби Федеральної служби безпеки контролювати дедалі менші фінансові активи Росії тільки для того, щоб зміцнити свою владу і багатство. Поки невідомо, до чого призведуть спроби захопити владу з боку еліт служб безпеки - чи потраплять вони під приціл Путіна, або ж зміцнять свої позиції досить для того, щоб кинути виклик російському лідерові. Незважаючи на це, боротьба є однією з основних проблем Кремля в продовжуючій накопичуватися горі криз», - робить висновок приватна розвідка США.

Відзначається, що у Путіна і Сечіна в останні роки були розбіжності. З того часу, як низькі ціни на нафту призвели до рецесії на Росії, Кремль все більше і більше спирався на первинний актив Сечіна - «Роснефть». Згодом у «Роснефти» і Кремля виникли розбіжності з приводу податків - скільки держава може взяти з фірми і з питання можливості державної нафтової компанії залучати зарубіжних партнерів.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...