Американська Washington Post викрила обман Росії у військовому конфлікті з Україною: "Путін бреше"

Журналісти звинуватили і Білий дім у потаканні Путіну.

Путіноккіо. Фотоілюстрація: dt.ua.

Вторгнення Росії в Україну нагадує дії військового командування РФ у Сирії в декількох ключових напрямках. Про це йдеться в редакційній статті газети The Washington Post, передають Патріоти України.

За даними американського видання, Росія погоджує план із припинення бойових дій, проте війська РФ продовжують вести обстріл.

"Путін вдався до обману і брехні, щоб приховати операції і їхні цілі. Під час переговорів і конференцій із західними дипломатами його помічники неодноразово погоджувалися слідувати планам щодо припинення бойових дій, тоді як на місцях російські сили продовжували обстріл і бомбардування", - йдеться в публікації.

Водночас журналісти розкритикували й адміністрацію президента США Барака Обами.

"Державний секретар Джон Керрі домовляється про плани з припинення вогню; коли Росія їх порушує, він висловлює обурення - а потім повертається до Москви, щоб укласти іншу угоду", - повідомила редакція газети.

У The Washington Post прийшли до висновку, що Путін зовсім не зацікавлений і не має наміру співпрацювати зі Сполученими Штатами як з українського, так і з сирійського питання.

Нагадаємо, що терористи продовжують стягувати великі сили до фронту АТО. Зокрема до населеного пункту Первомайськ були перекинуті два танкові взводи, а також артилерійський і протитанковий.

У Зеленського назвали три чинники для перемоги над Росією

неділя, 12 травень 2024, 11:59

Україна зможе перемоги у війні з Росією за наявності трьох чинників: паритету зброї на фронті; максимального позбавлення ворога інструментів фінансування агресії; політичної, дипломатичної, інституційної ізоляції РФ. Таку думку висловив радник керівник...

Якщо ми втратимо ці висоти...: У Часовому Яру вирішується доля Донецької області, - Дикий

неділя, 12 травень 2024, 11:30

Колишній командир взводу батальйону "Айдар" Євген Дикий розповів, що за Часів Яр тривають важкі бої, росіяни не мають просування у місті. Про це він розповів в етері "Еспресо". "Я думаю, що в росіян не має мети захопити Часів Яр під конкретну дату. Вті...