Асиметрична помста Кремля? Путін звинуватив Туреччину у закупівлі нафти в ІДІЛ

На фоні всесвітньої ганьби за збитий СУ-24, неспроможністю відповісти Стамбулу збройно, такі "своєчасні" заяви Москви виглядають досить жалюгідно.

Путін назвав збиття російського СУ-24 ударом в спину. Фото: скріншот

Російська версія подій відрізняється від турецької. Москва запевняє, що російський літак не порушував турецький повітряний простір і летів в кілометрі від кордону. Про це розповідають Подробности, зазначають Патріоти України.

Міноборони заявило офіційний протест військовому аташе Туреччини. Дії турецьких ВПС там розцінили як недружній акт. А Путін попередив: катастрофа літака матиме серйозні наслідки для російсько-турецьких відносин.

"Сьогоднішня втрата пов'язана з ударом, який нам завдали в спину пособники терористів. У кожному разі, наші льотчики, наш літак ніяк не загрожували Турецькій республіці.

Вони проводили операції по боротьбі з ІДІЛ. Ми давно фіксували, що на територію Туреччини йде багато нафти і нафтопродуктів з захоплених ІДІЛ територій.

Звідси і велике грошове підживлення бандформувань", - зробив висновок Путін.

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...

Росія має тактичні успіхи на Донеччині: Сили оборони відійшли на захід від Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 17:35

Поряд з цим главком відзначив деякі тактичні успіхи СОУ на Харківщині та Луганщині та перекидання підкріплень на найбільш загрозливі напрямки. Головнокомандувач Збройних сил Олександр Сирський повідомив, що ситуація на фронті загострилась, а Росія акти...