АТО була потрібна, щоб списати на неї всі проблеми, - генерал-лейтенант Думанський

З самого початку антитерористична операція на Сході була неправильно спланована.

14 квітня 2014 року офіційно розпочато проведення АТО на Донбасі. Фото: 112 Україна.

Війна на Донбасі була потрібна для того, щоб списати на неї всі проблеми. Про це розповів колишній заступник начальника Генштабу Збройних сил України, генерал-лейтенант Юрій Думанський в інтерв'ю "Апострофу", передають Патріоти України.

За словами військового, те, що сили АТО "дозволили" бойовику Ігорю Гіркіну "Стрєлкову" захопити Донецьк – було неправильно.

"Його потрібно було взяти в оточення. Я вважаю, що АТО спочатку була неправильно спланована. Ми не закріпилися в основних адміністративних центрах – Донецьку і Луганську, не закрили державний кордон. Ми зосередилися на дрібних населених пунктах", – наголосив він.

Також генерал-лейтенант вважає, що війна на сході України була потрібна для того, щоб списати на неї всі проблеми у державі.

"Це, наприклад, непроведення реформ, які в той час потрібно було проводити. По-друге, думаю, були якісь зовнішні двосторонні домовленості, які заважали вирішенню конфлікту", – сказав Думанський.

Він додав, що міжнародні санкції, введені щодо Росії через анексію Криму, є дуже складними для Кремля.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...