Азовське і Чорне моря були і будуть українськими: Росія не диктуватиме нам умови судноплавства в цьому регіоні, - секретар РНБО

Україна посилює військово-морську присутність у регіоні Азовського і Чорного морів з метою протидії провокаціям Росії.

Олександр Турчинов. Фото: 24 канал.

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов заявляє, що Україна не допустить, щоб Російська Федерація диктувала їй умови судноплавства в Чорному і Азовському морях. Про це секретар РНБО повідомив журналістам у неділю, передають Патріоти України.

Він нагадав, що нещодавно відбулося засідання РНБО, на якому було ухвалено рішення "про посилення військової присутності, в першу чергу Військово-морських сил України, в Азовському морі для того, щоб протидіяти тим системним провокаціям, які здійснює Росія проти України".

"Фактично, ми бачимо спроби Росії провести морську блокаду портів в Азовському морі, і тому наша позиція - не допустити цього. Не буде Російська Федерація домінувати в Чорному і Азовському морі", - підкреслив секретар РНБО.

"Безумовно, для цього ми повинні значно підсилити наш потенціал в цьому регіоні, і цим займається Рада національної безпеки, яка поставила чітке завдання перед кожною силовою структурою. Над цим працюють, насамперед, наші Збройні сили, Військово-морський флот", - заявив Турчинов.

Він підкреслив, що Азовське та Чорне моря були українськими, і вони будуть українськими, "і не диктуватиме Росія нам умови судноплавства і нашої роботи в цьому регіоні".

Раніше секретар РНБО висловив надію, що Російська Федерація, яка окупувала український Крим, не чинитиме провокацій під час проходження українських військових кораблів через Керченську протоку. "Якраз зараз я спілкувався з міністром оборони, і він мені підтверджує, що наші кораблі почали прохід через Керченську протоку. І я сподіваюся, що російська сторона не насмілиться вчинити будь-які провокації проти представників Військово-морських сил України, і вже сьогодні ввечері ми матимемо інформацію, що вони увійшли до Азовського моря", - зазначив Турчинов.

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...