Бачили у літаку: Скандальний нардеп Лещенко покинув Україну, - Павло Пинзеник

Сергій Лещенко вчора ввечері залишив територію України і ймовірно направився в Грузію.

Сергій Лещенко полетів у Грузію. Фото: press-centr.com.

Про це сьогодні, 7 вересня, заявив перший заступник голови Комітету з питань Регламенту та організації роботи Ради Павло Пинзеник. За його словами, Лещенко був помічений «в літаку на Тбілісі», повідомляють Патріоти України з посиланням на "Коментарі".

Пинзеник також закликав Національне антикорупційне бюро України з'ясувати наявність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності Лещенка в зв'язку з можливим вчиненням ним корупційних правопорушень.

«Мова йде про можливу наявність у діях окремих осіб, які мають істотний вплив на українську політику протягом багатьох років, займають дуже високі посади, які є власниками авторитетних ЗМІ, про вчинення ними можливих корупційних правопорушень», - сказав нардеп від «Народного фронту» .

Зокрема, до цього він відніс можливо корупційне походження коштів, ухилення від сплати податків, можливо заниження вартості об'єкта оподаткування, можливе внесення до договорів купівлі-продажу елітної нерухомості завідомо неправдивої інформації, яка може мати ознаки шахрайства.

«На підставі цього повідомлення НАБУ має прийняти процесуальне рішення про внесення інформації до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Після внесення цієї інформації протягом 24 годин ми хотіли б почути від НАБУ про наявність чи відсутність підстав для притягнення до кримінальної відповідальності зазначених вище в моєму повідомленні осіб», - підкреслив Пинзеник.

Відзначимо, в свою чергу Лещенко вже дав згоду на те, щоб НАБУ перевірило вчинену ним покупку елітної квартири в центрі Києва.

"Кошти, сплачені за квартиру, чесно зароблені, придбання квартири не порушило відповідних вимог антикорупційного законодавства України. Як народний депутат і публічний політик вважаю принциповим відзвітувати перед суспільством належним чином. Звертаюся із закликом до НАЗК і НАБУ провести відповідну перевірку придбання мною житла», - написав він на своїй сторінці в Facebook.

СБУ затримала двох полковників УДО, які готували вбивство Зеленського, Буданова та Малюка (фото)

вівторок, 7 травень 2024, 13:59

Служба безпеки України (СБУ) викрила мережу агентів 5-ї служби ФСБ РФ, які готували вбивство президента України Володимира Зеленського. Про це повідомила СБУ у Telegram, передають Патріоти України. Повідомляється, що реалізувати зазначені плани мала аг...

Спецслужби Польщі виявили пристрої, які, ймовірно, призначені для прослуховування засідання уряду

вівторок, 7 травень 2024, 11:59

У Катовіце, де 7 травня мало відбутися засідання Ради міністрів Польщі, спецслужби знайшли і демонтували пристрої для підслуховування. Про це інформує Reuters, передають Патріоти України. Як зазначається, у вівторок, 7 травня, Рада міністрів Польщі зби...