"Балканський Путін" своє вже отримав: Гаазький трибунал присудив 40 років ув'язнення президентові боснійських сербів

Багато оглядачів проводять паралелі між військовими злочинами, котрі творив у Боснії та Герцеговині Караджич, з тим, що вчиняють Путін та його ставленики на Донбасі та Криму.

Радован Караджич. Фото:newsader.com

За порушення законів і звичаїв ведення війни, геноцид та злочини проти людства, на досить тривалий термін Міжнародним судом в Гаазі був засуджений Радован Караджич. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Русский диалог.

Ці звинувачення інкримінують Караджичу в той час, коли йшла громадянська війна 1992-1996 років в Югославії. У той час він очолював Республіку Сербську.

Суд вважає, що він винен у вбивстві 8 тисяч мусульман і загибелі понад 5 тисяч цивільних осіб під час облоги Сараєво. Також він причетний до захоплення миротворців ООН, які в якості "живого щита" використовувалися проти бомбардувань НАТО.

Сам Караджич звинувачення відкидає, заявивши, що він робив все що міг, заради збереження мінімальної кількості жертв.

Майже 500 днів тривало засідання суду у справі Караджича, сторона звинувачення вимагала для нього довічного терміну. У підсумку він засуджений до 40 років тюремного ув'язнення.

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...

"Треба закінчити якомога швидше": Орбан цинічно висловився про війну в Україні та приголомшив заявою про західні війська

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:15

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Захід – за крок до відправлення своїх солдатів до України. Про це пише видання Magyar Hang, передають Патріоти України. “Це не наша війна, а війна двох слов'янських народів, яку треба закінчити якомога ш...