Несподівано: Школярка звинуватила своїх вчителів у військовому злочині (фото)

Дівчинка мала на увазі колективне покарання школярів.

Фото з ТвиттерШколярка з Шотландії звинуватила вчителів в скоєнні військового злочину. Про це повідомив її батько в Твіттері, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

На формі зворотного зв'язку в графі «Що б вчителі могли робити краще» 11-річна дівчинка написала: «Не використовувати принцип колективного покарання. Він нечесний по відношенню до багатьох людей, які нічого не зробили. Крім того, виходячи з положень Женевської конвенції 1949 року, це військовий злочин». «Ось думаю: покарати її або морозиво купити», - поділився з користувачами соцмереж спантеличений батько дівчинки.

Мейсон Крос пояснив в інтерв'ю BBC News, що вчителі доньці подобаються, але система освіти викликає питання. На підозри в тому, що записку написав він сам, Крос відповів: «Чувак, якби я це придумав, то все-таки змусив би її виправити помилку в слов "Женевська"». Батько все ж вирішив не карати дочка і купити їй морозиво - хоча дівчинка, очевидно, не знала, що школа не є зоною бойових дій, учні - комбатантами і нон-комбатантами, а навчальний час - військовим.

Женевська конвенція про захист цивільного населення у воєнний час (також відома як Четверта Женевська конвенція) була дійсно прийнята 12 серпня 1949 року. Виходячи з її положень, використання принципу колективного покарання під час війни класифікується як військовий злочин. Цей принцип нерідко застосовувався під час Першої і Другої світових воєн - жителів окупованих територій карали за дії партизан.

Опублікував: Олекса Хвацький
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

"Час випробувань ще не минув": Старець Захарій назвав рік закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:43

З'явилось нове пророцтво старця Захарія, в якому названо час завершення війни в Україні. Про це йдеться на каналі "Український молитовник" на YouTube, передають Патріоти України. За його словами, час випробувань не минув, однак кожен іспит виявиться кр...

Пілот важкого бомбардувальника розповів, чому впав Ту-22М3 і чим він унікальний

п’ятниця, 19 квітень 2024, 19:27

Для Росії літак важливий тим, що може нести ракети, які запускаються на сотні кілометрів. Оприлюднені відео падіння Ту-22М3 не дають однозначної відповіді про те, чому саме впав літак. Можуть бути декілька причин, одна з яких – поява в Україні модерніз...