"Бандер" на поталу не здамо: Головний дипломат України дорікнув полякам з приводу цькування ОУН і УПА

ОУН і УПА боролися за незалежність України і саме це є головним чинником, за яким сучасні українці оцінюють діяльність цих організацій.

Про це у своїй колонці на сайті видання "Новий час" написав міністр закордонних справ України Павло Клімкін, зазначають Патріоти України.

"У нинішньому трактуванні подій польською стороною проглядається тенденція поставити знак рівності між національно-визвольною боротьбою українців і злочинами проти цивільного польського населення. В принципі, таким чином можна дискредитувати будь-визвольний рух. Але і для таких ситуацій цивілізована Європа давно знайшла відповідь: кожен злочин індивідуальний і має своїх виконавців, які і повинні нести за нього відповідальність. Приписування ж злочину всій нації чи всього визвольного руху є неприпустимою пропагандистською маніпуляцією", - зокрема написав міністр.

При цьому Павло Клімкін нагадав, що і історія Польщі рясніє багатьма злочинами проти українського народу.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...