Башар Асад назвав умови припинення вогню в Сирії

Йдеться про гарантії того, що повстанці, які воюють проти урядових військ, за час перерви в боях не зможуть зміцнити свої позиції.

Башар Асад. Фото: cont.ws.Тільки у випадку виконання певних умов президент Сирії Башар Асад готовий припинити військові дії. Про це сирійський лідер заявив в ході інтерв'ю іспанській газеті El Pais, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

За його словами, на даний момент йде мова про гарантії того, що повстанці, які воюють проти урядових військ, за час перерви в боях не зможуть зміцнити свої позиції. Крім цього, за цей час вони також можуть поповнити свої арсенали і ряди бійців з-за кордону, "перш за все, з Туреччини".

При цьому президент Сирії акцентував увагу на великому значенні ролі Росії та Ірану під час недавніх "успішних дій" його військ. Крім цього, політик заявив, що повстанці, яких він називає "терористами", отримують різного роду допомогу з понад 80 країн. До такої допомоги він відніс зброю, фінансові ресурси і політичну підтримку.

Російський уряд в черговий раз підтвердив свою готовність надавати всебічну підтримку режиму Асада. Прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков зазначив, що Кремль продовжує дотримуватися послідовної політики підтримки сирійської армії під час "наступальних дій проти терористів і терористичних організацій".

Є велика загроза: Кордон із РФ і Білоруссю треба мінувати вже зараз, - польський генерал Скшипчак

вівторок, 30 квітень 2024, 8:59

Колишній командувач сухопутних військ Польщі генерал Вальдемар Скшипчак заявив, що хоча конфлікт Росії з НАТО здається йому малоймовірним, на кордоні з РФ та Білоруссю треба побудувати укріплення та робити мінні поля вже зараз. Про це він сказав в інте...

"Зайнявши цю висоту, противник зможе з неї працювати": Офіцер ЗСУ розповів про наслідки в разі окупації Часового Яру

вівторок, 30 квітень 2024, 8:48

Якщо окупаційним військам Росії вдасться захопити Часів Яр на Донеччині, то місто стане для ворога вихідним рубежем на Костянтинівку. ЗСУ будуть змушені відтягнути свої вогневі засоби. Про це в інтерв'ю УП розповів замкомбата 5-ої штурмової бригади та...