Bellingcat виявили нові докази зв'язку отруювачів Скрипаля зі спецслужбами РФ (фото)

Олексій Петров отримав закордонний паспорт "замість зіпсованого", якого, як зазначають, "не існувало в природі".
Петров і Боширов невдало прикидаються просто туристами. Фото: скріншот з відео.

Росіяни Петров і Боширов, підозрювані у замаху на колишнього агента ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію, швидше за все дійсно є агентами спецслужб. Про це йдеться в спільному розслідуванні The Bellingcat і The Insider, передають Патріоти України.

Видання посилаються на базу Федеральної міграційної служби РФ. Відповідно до неї, до 2009 року немає даних про історію отримання Петровим російських або закордонних паспортів. У 2009 йому видали закордонний паспорт в місті Котлас Архангельської області. Йдеться про те, що він отримав його замість зіпсованого, якого, як зазначають "не існувало в природі".

На самому файлі з паспортними даними стоїть позначка "відомостей не давати" і С.С, що означає - цілком таємно. Також видання зазначають, що паспорта Петрова і Баширова видані УФМС 770001, де їх не отримують "прості смертні". А отримують їх або "привілейовані особи за хабар, або представники силових органів".

Як пишуть в Telegram-каналі "Лентач" в цьому ж УФМС отримав російський паспорт, наприклад, Жерар Депардьє. Також в розслідуванні згадується, що квитки на літак чоловіками були куплені всього за день до поїздки, що відкидає версію про її спланованість.

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...

Ракети цілили й на Молдову: Коваленко вказав на особливості нової масованої атаки РФ на Україну

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:52

З вечора 28 березня й у ніч 29 березня Росія масовано атакувала території України. Крім того, дві ракети перетнули повітряний простір іншої держави, що демонструє: РФ байдуже на всіх. Про це написав військово-політичний огляда Олександр Коваленко, пере...