​«Берлін» ІДІЛ: США почали наступ в стратегічний Мосул - ЗМІ

Це іракське місто вважається головною базою радикальних ісламістів, столицею «халіфату»

У суботу, 15 жовтня, американці розгорнули військову операцію зі звільнення міста Мосул. Про це повідомляє агентство Anadolu з посиланням на командира курдського військового формування "пешмерга" Омера Хусейна, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости».

За словами курдського воєначальника, американський гаубиці, які розміщені приблизно в 20 км від центру Мосула, завдають ударів по ісламістам. Крім того, він зазначив, що літаки США також завдають ударів по живій силі і стратегічних об'єктах ІДІЛ.

"Терористи ІДІЛ почали палити шини, щоб блокувати видимість бойових літаків після того, як сили міжнародної коаліції почали удари", - додав Хусейн.

Крім того з тією ж метою підпалили нафту, якої терористи заповнили траншеї навколо Мосула.

При цьому представник Пентагону, який побажав залишитися невідомим, повідомив, що "повномасштабний наступ ще не розпочався".

"Слів багато, але мало дій": Французька армія не готова до такої війни, як в Україні, - європейський генерал

неділя, 5 травень 2024, 6:39

Французька армія не здатна потягнути війну, яку ведуть зараз ЗСУ. А заяви президента Франції Еммануеля Макрона про готовність відправити війська в Україну, є порожніми балачками. Про це в інтерв’ю виданню Boulevard Voltaire заявив відставний французьки...

Сумні цифри: Скільки території Україна втратила за останні півроку

неділя, 5 травень 2024, 6:30

Від початку жовтня 2023 року Україна поступилася Росії понад 300 квадратними кілометрами своєї території. За квітень було втрачено понад 80 км2. Такий підрахунок зробили аналітики. "Станом на кінець квітня 2024 року Росія окупувала загалом 17,53% (+0,0...