Без миру в Україні і Сирії про G8 Москва може і не мріяти, - міністр закордонних справ Німеччини

Усю відповідальність за відновлення формату G8 Франк-Вальтер Штайнмаєр переклав на Кремль.

Зустріч глав зовнішньополітичних відомств Франції, Німеччини, України та Росії. Фото: politikus.ru.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що в інтересах ЄС - продовжувати діалог з Росією. Однак для повернення до G8 Москва повинна продемонструвати зрушення в питаннях України та Сирії, пишуть Патріоти України з посиланням на Deutsche Well.

Глава зовнішньополітичного відомства Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр (Frank-Walter Steinmeier) висловився за повернення до формату "великої вісімки" за участю Росії в 2017 році.

"Конфлікти в Сирії і на Україні показують, що в наших інтересах - не виключати Росію з тісного кола промислово розвинених країн світу", - заявив міністр в середу, 31 серпня.

У той же час, відповідальність за відновлення формату G8 Штайнмаєр переклав на Москву. "Коли, нарешті, з'являться істотні зрушення на сході України і на переговорах про перемир'я в Сирії, тоді партнери точно будуть готові поспілкуватися з Москвою на ці теми", - сказав німецький політик.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...