Без шуму і пилу: "Хитрий" Лукашенко поступово "кидає" Москву, - експерт

Білорусь намагається зберегти для себе можливість певного маневру, зокрема, і за рахунок української ситуації

Фото: aktiv.com.ua

Останнім часом президент Білорусі Олександр Лукашенко потроху виводить свою країну з орбіти впливу Росії, примудряючись при цьому не рухатися назустріч Заходу. Таку думку висловив експерт Центру міжнародної безпеки та партнерства Ігор Іжнін, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Обозреватель".

"Не дивлячись на всі підколи на адресу Лукашенка, він вже дуже досвідчений і хитрий політик. Доказом цього служить той факт, що саме Мінськ запропонував платформу та місце проведення переговорів і дискусій щодо війни на Донбасі та конфлікту Росії та України. Що не говори, а Білорусь, безумовно, дуже багато виграла в політичному та міжнародно-політичному плані", - сказав експерт.

За словами Іжніна, останнім часом Білорусь стала помітно дрейфувати в бік від Росії, шукаючи певний баланс між Заходом і Кремлем. "Як доводить практика, бути абсолютно залежними від Росії в політичному і економічному плані невигідно. Тому Білорусь намагається зберегти для себе можливість певного маневру, зокрема, і за рахунок української ситуації. У них була можливість, і вони нею скористалися", - уклав експерт. Нагадаємо, нещодавно група цивільних журналістів Bellingcat з'ясувала, що Росія відкликала свої винищувачі Су-27СМ, які розташовувалися на території Білорусі.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...