Безвізовий режим: У МЗС розповіли, що потрібно українцям для поїздок до ЄС

Прикордонні служби на паспортному контролі мають право запитувати в українських громадян додаткову інформацію, наприклад про достатність фінансових ресурсів для перебування за кордоном.

Ілюстрація:dt.ua

У разі запровадження безвізового режиму з ЄС, на паспортному контролі в громадян України можуть попросити підтвердження зворотнього квитка або ж наявність достатнього фінансового ресурсу. Про це в ефірі 5 каналу в програмі "Підсумки дня" зазначила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

Відповідаючи на запитання, якщо українці все ж таки отримають безвізовий режим, чи не станеться так, що маючи біометричний паспорт, полетівши в країну, на паспортному кордоні не пропустять, вона сказала про таке:

"Дійсно, є питання, оскільки, незважаючи на те, що по біометричних паспортах громадяни зможуть подорожувати без необхідності отримання віз, у прикордонних служб є таке право запитати, "чи є у вас підтвердження зворотнього квитка?", "чи є у вас достатньо фінансових ресурсів для того, щоб перебувати достатній термін?", і "де ви збираєтесь перебувати весь цей час?" - сказала Зеркаль.

Заступник міністра закордонних справ України додала: "Це все те, що зараз вимагається від громадян Молдови".

Нагадаємо, Єврокомісія рекомендувала скасувати безвізовий режим для України.

Україна відводить з лінії фронту танки Abrams. Associated Press пояснила, що з ними не так

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:23

Українські війська відвели американські танки Abrams M1A1 від лінії фронту, оскільки з ними стало складно працювати. Про це пише Associated Press з посиланням на свої джерела. За словами журналістів, у всьому винні російські безпілотники, які повсюдно ...

"Як тільки Су-34 взятий на приціл, він буде приречений": Експерт озвучив формулу знищення російської авіації

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

На думку військового експерта, полковника запасу ЗСУ Петра Черника, керовані авіабомби, якими росіяни закидують прифронтові регіони, швидко перестануть бути проблемою, як тільки Україна отримає винищувачі F-16. Про це пише "24 канал", передають Патріот...