Бідність як симптом: 80% українців живуть у день на суму менше, ніж 5 доларів, - ООН

Влада не залишить спроб запровадити е-декларування для всіх громадян. Що декларуватимуть люди, в яких нічого немає?

Бідність в Україні - симптом для політиків. Фото: DT.ua.

За даними Організації Об'єднаних Націй, 80% українців нині живуть за межею бідності. Про це в коментарі власному кореспонденту UAINFO повідомив політичний експерт Микола Спірідонов, повідомляють Патріоти України.

Він висловився щодо намірів запровадити в Україні нульову декаларацію для всього населення.

«Я не впевнений, що в цьому є сенс. Система може взагалі зависнути, коли почнуть подавати декларації 25 чи то 30 мільйонів громадян. До того ж, за даними ООН, 80% українців живуть за межею бідності - менше, ніж 5 доларів за добу, або менше, ніж на 150 доларів на місяць. Виникає питання, що взагалі цим громадянам декларувати? Що задекларують люди, в яких нічого немає? Це буде втрата часу, втрата грошей», - вважає М.Спірідонов.

Проте, підкреслює, намагання перевірити всіх українців у влади все ж будуть.

«Це намагання в тому числі зазирнути в кишеню українців», - уточнив він.

А щодо розширення кола осіб, які мають подавати електронні декларації, М.Спірідонов не заперечує.

«Деякий сенс у цьому є. Е-декларуванню піддали тільки політиків, включаючи місцевих. А , наприклад, якщо взяти до уваги бізнесменів - Ігоря Коломойського, Рината Ахметова, Дмитра Фірташа... У цьому випадку влада переплелася з бізнесом. Так, маємо не менше підстав для їх перевірки», - вважає експерт.

М.Спірідонов змоделював ситуацію, коли, наприклад, провладний корупціонер ставить свій підпис під закупкою, згідно з якою військовим продають шкарпетки, вартість яких 25-30 гривень по 250 гривень.

«З одного боку, маємо провладного корупціонера, який проводить цю оборудку, з іншого - корупціонера з бізнесу, який ці шкарпетки продає. Стосовно учасників громадських організацій, багато з яких борються з корупцією, піаряться на телебаченні, вважаю, є сенс перевірити і їх, бо вони також активні учасники політичного процесу», - підкреслив експерт.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...