Бійці путінської Росгвардії скаржаться на зменшення зарплат після переведення з МВС

Росгвардія досі існує без нормативної бази, на підставі якої нараховується зарплата. Бійці скаржаться на зменшення окладів, в самому відомстві визнають проблеми, але обіцяють, що в грошах ніхто не втратить.

Бійці Росгвардії стали отримувати менше, ніж в структурі МВС. Фото: uapress.info.

Співробітники Федеральної служби військ національної гвардії (Росгвардія) після переведення зі структури МВС почали отримувати меншу зарплату. Про це повідомило російське виданя РБК з посиланням на три джерела у відомстві, передають Патріоти України.

Співрозмовники розповіли журналістам, що після підписання нових контрактів їх оклади зменшилися з невідомої причини. Керівництво також не пояснило причин зменшення їх зарплати.

Опитані РБК співробітники відзначили, що різниця між окладами в МВС і Росгвардії для молодших офіцерів і прапорщиків склала приблизно 7 тис. руб. (Близько 3 тис. грн). До цього зарплата цих співробітників становила 40-45 тис. руб.

У профспілці поліції повідомили, що знають про проблему.

"Конкретний приклад: четверте управління МВС, це охорона режимних об'єктів, супровід спецвантажів. До нас приходять співробітники й запитують: підписувати контракт з переходу в Росгвардію чи ні? Адже до співробітників не доводиться розмір окладу, цієї інформації просто немає. Вони йдуть працювати туди, де вони не знають, скільки будуть в результаті отримувати", - заявив юрист профспілки Ігор Гришаков.

Він підкреслив, що бійцям не пояснюють, чи йде мова про тимчасові труднощі, або ж їхній оклад дійсно став меншим.

Внаслідок нічної повітряної атаки росіян в Україні пошкоджені теплові та гідроелектростанції - Укренерго

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:14

Війська РФ вночі 29 березня під час масованої комбінованої атаки вдарили по енергетичних об’єктах. Про це повідомляє Укренерго. Внаслідок обстрілу зазнали пошкодження теплові та гідроелектростанції в центральному та західному регіонах. . Як зазначаєт...

Путін готується підняти податки: Війна проти України коштує Росії $300 млн на день, - WSJ

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:59

Щодня на війну проти України країна-агресор Росія витрачає близько $300 мільйонів. До того ж це сума без урахування масштабного переозброєння РФ та санкцій із боку Заходу, передають Патріоти України. . Про це йдеться у статті The Wall Street Journal з...