Біля Маріуполя при виконанні бойового завдання загинув капітан "морських котиків"

Олег Мединський звільнився в запас після багаторічної служби в морському підрозділі спецпризначення, проте в 2014 році капітан 3-го рангу знову став у стрій в районі проведення АТО.

Олег Мединський. Фото kyokushinkarate.com.ua.

У зоні антитерористичної операції під час виконання бойових завдань загинув капітан 3-го рангу Олег Мединський. Про це повідомляється на сторінці Військово-морських сил Збройних сил України у Facebook, передають Патріоти України.

"Україна втратила ще одного свого вірного сина. Під час виконання бойових завдань із захисту незалежності і територіальної цілісності України загинув наш бойовий побратим - командир підрозділу, капітан 3-го рангу Олег Мединський", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають, Мединський звільнився в запас після багаторічної служби в морському підрозділі спецпризначення, проте в 2014 р. капітан 3-го рангу знову став у стрій в районі проведення АТО.

Мединський - капітан 3-го рангу 73 морського Центру спеціальних операцій Генштабу України. За життя боєць був нагороджений президентом України орденом "За мужність" 3-го ступеня. Також Мединський є володарем 1-го дану з карате.

Наразі тіло загиблого доправлено до моргу міста Маріуполя.

Зазначимо, 73-й морський Центр спеціальних операцій - частина спеціальної розвідки Військово-морських сил Збройних сил України, створена на базі колишньої сьомої окремої бригади СПО ВМС України. Базується в місті Очакові Миколаївської області у військовій частині № 1594. Цей підрозділ, заснований понад 60 років тому, є елітним у Збройних силах України і призначений для проведення розвідувальних заходів, здійснення диверсій, мінування і розмінування, захоплення об'єктів, в тому числі й кораблів противника.

За офіційними даними, 5 вересня в зоні АТО загинув один український військовослужбовець, троє, в тому числі співробітник поліції, дістали поранення.


Обережно, але оптимістично: Голова Пентагону відповів на питання, скільки F-16 отримає Україна у 2024 році

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:54

Протягом 2024 року Україна отримає більше ескадрильї американських винищувачів F-16. Вони прибуватимуть разом із пілотами та обслуговуючим персоналом. . Про це заявив голова Пентагону Ллойд Остін на засіданні 21-го засідання у форматі "Рамштайну" 26...

Керченському мосту, логістичним вузлам та базі в Севастополі хана? - США дозволили Україні застосовувати далекобійні ATACMS по Криму - The New York Times

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:42

Україна вже отримала версію балістичні ракети ATACMS із дальністю до 300 кілометрів, стверджують джерела. США дозволили Україні бити по об'єктах у Криму далекобійними балістичними ракетами ATACMS. Про це напередодні повідомила газета The New York Times...