Білорусі загрожує анексія за кримським сценарієм, - американський політолог (відео)

Джейсон Смарт вважає, що Лукашенко опинився в непростій ситуації, коли зробив крок назустріч Заходу, одночасно посварившись із президентом Росії.

В.Путін і О.Лукашенко. Фото: УНІАН.

Російська Федерація легко захопить Білорусь за кримським сценарієм. Розбіжності між президентом республіки Олександром Лукашенком і його російським колегою Володимиром Путіним можуть прискорити розвиток подій. Таку думку в ефірі "Обозреватель.LIVE" висловив американський політолог, директор неурядової організації For a free Ukraine Джейсон Смарт, передають Патріоти України.

За його словами, в разі загострення ситуації між Мінськом і Москвою, білоруська армія і спецслужби будуть не в змозі запобігти вторгненню РФ.

Смарт зазначив, що Лукашенко опинився в непростій ситуації коли зробив крок назустріч Заходу, одночасно посварившись із президентом Росії.

"Він про щось хотів домовитися з Путіним. Можливо, це просто тактика. Але це великий ризик. Якщо так граєш із Росією, то Путін жартів не розуміє... Є дуже серйозна можливість, що Росія може захопити країну", - сказав експерт.

Політолог наголосив, що РФ не важко провести військову агресію проти Білорусі, оскільки Мінськ не може бути впевнений у лояльності своїх силовиків. "Там всі дуже довго працювали з ФСБ, ГРУ. Зараз багато білорусів вчаться у Москві, в інституті ФСБ РФ", - пояснив Смарт.

"Якщо завтра буде проблема, то білоруські військові і служби безпеки просто не готові відповісти на це", - додав він.

Все буде "як у Криму. Є серйозна можливість. У Білорусі дуже багато громадян мають російські паспорти... Якщо завтра виникне конфлікт, Путін знайде причину, щоб захватити владу", - наголосив політолог.

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...