Більш, ніж красномовно: Туреччина проводить термінові навчання з блокування проток Чорного моря

Те, про що секретар Путіна Пєсков просив публічно не говорити, посилено відпрацьовується турецькими військовими.

Мармурове море. Фото: соцмережі.

Одночасно з розгортанням бронетанкової бригади біля кордону з Сирією, Туреччина почала екстрене відпрацювання закриття проток на випадок ескалації конфлікту з Росією. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Досить імовірно, що зовсім скоро Росія може позбутися виходу з Чорного моря і входу в нього, а її Чорноморський флот, що базується на незаконно окупованому українському півострові Крим, стане не більш корисним, ніж паперовий кораблик в невеликій весняній калюжі. Туреччина сьогодні, 28 листопада, проводить навчання своєї берегової охорони в Мармуровому морі, розташованому між протоками Босфор і Дарданелли.

Це вузьке місце Чорного моря, в якому можна заблокувати будь-який флот світу без особливих зусиль, а окупований Крим і російські війська в ньому - позбавити всякого постачання водним шляхом. Формально навчання носять антитерористичний характер: так, зокрема, військовослужбовці берегової охорони Турецької Республіки, за офіційною версією, відпрацювали блокування та зачистку судна, умовно захопленого терористами.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...