Більше 50 нардепів "забули" вказати в декларації свій сімейний бізнес: повний список

Найбільше нардепів з незадекларованим бізнесом виявилося в президентському "Блоці Петра Порошенка".

Ілюстрація:newsradio.com.ua

Кожен восьмий народний депутат приховав від декларації свій чи сімейний бізнес. Про це свідчать дані Єдиного державного реєстру підприємств та організацій України (ЄДРПОУ), повідомляють Патріоти України з посиланням на Наші гроші.

У тому числі в 52 випадках у декларації не вказано бізнес самого депутата, в 45 - компанії членів його сім'ї (найчастіше дружини або чоловіка), ще у двох випадках йдеться про спільний з членами сім'ї бізнес. Всього не задекларовані 100 фірм.

Найбільша кількість незадекларованого бізнесу на одну людину - це 10 компаній Сергія Драюка ("Народний Фронт"). В оригіналі своєї декларації за 2014 нардеп не вказав жодного бізнесу.

Однак після того, як ЗМІ опублікували новину про порушення, в профайл депутата на сайті ВРУ 10 листопада внесли правки - в декларацію вписали статутні внески.

Найбільше нардепів з незадекларованим бізнесом виявилося в президентському "Блоці Петра Порошенка" - 15 осіб. На другому місці прем'єрський "Народний Фронт" - 10 депутатів. Крім того від "Опозиційного блоку" і "Волі народу" бізнес не задекларували по 6 депутатів, з "Відродження" і "Батьківщини" - по чотири, від "Самопомочі" - троє, від Радикальної партії - двоє, інші троє зі списку - позафракційні.

Зокрема, до переліку депутатів-порушників, увійшли голова фракції "Народний Фронт" Максим Бурбак, голова "Батьківщини" Юлія Тимошенко, співвласник агрохолдингу "Нібулон" Андрій Вадатурський ("БПП"), Євген Геллер ("Відродження"), Андрій Деркач ( "Воля народу"), Григорій Немиря ("Батьківщина"), Михайло Поплавський ("Воля народу").

Відзначимо, що згідно закону "Про засади запобігання та протидії корупції" всі вони повинні були подати декларацію про доходи за 2014 рік, в якій повинні були вказати інформацію про розмір внесків до статутного капіталу і товариств, підприємств чи організацій - своїх і своєї родини.

Депутат

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...