Блеф і небезпечні ігри: Експерт про те, чого чекати на політичній арені світу в найближчий час

Політичні гравці не зацікавлені в масштабному конфлікті, але зітнення інтересів вже не уникнути.

Ілюстрація: millitari.ru

У 2017 році всі ключові політичні актори націлені на утримання своїх поточних позицій в умовах глобальної нестабільності та намагатимуться перекласти витрати на інших, заявив керівник політичних програм Українського інституту майбутнього Юрій Романенко, повідомляють Патріоти України з посиланням на Хвилю.

За його словами, тільки Китай має стратегічно наступальні позиції, але він обмежений в своїх маневрах залежністю від Заходу. У той же час Росія як найбільш слабкий гравець в цій глобальній четвірці схильна до найбільш ризикованої гри, перш за все, у відносинах з США і Європою. Через підвищення ставок Путін намагається підвищити свої переговорні позиції, намагаючись компенсувати недолік інших ресурсів.

"Путін грає як джокер, намагаючись через блеф вийти в найбільш вигідні переговорні позиції з Заходом і Китаєм, але ті цілком усвідомлюють межі можливостей Росії. При цьому навряд чи можна говорити про те, що сьогодні ключові гравці світової системи зацікавлені в обвалі один одного, оскільки вони бояться пов'язаних з цим ризиків", - зазначив Романенко.

Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...