Блокада окупованих територій - де і як…

Зараз багато пересічних українців задаються питанням, що то за така блокада торгівлі з тимчасово окупованими територіями (далі – ТОТ) й навіщо вона потрібна.

Блокада окупованих територій - де і як…

Зараз багато пересічних українців задаються питанням, що то за така блокада торгівлі з тимчасово окупованими територіями (далі – ТОТ)й навіщо вона потрібна. Але більшість майже не має уяви, які на Донбасі існують залізничні маршрути, які з них реально заблоковані, а які вже й зруйновані війною. Тому далі буде наведена інформація переважно довідкового характеру та з короткою передісторією щодо початку блокади.

Наразі ситуація навколо блокади визиває багато резонансу, має своїх прихильників й супротивників, ну й звичайно активно використовується Росією для нацьковуванняукраїнців один на одного. В умовах ведення активної інформаційної війни важко об’єктивно судити о користі або шкоді блокади для України. Тому кожен читач може зайти на офіційну сторінку громадського утворення «Штаб блокади торгівлі з окупантами» (https://www.facebook.com/shtab.blokady/), ознайомитись з наведеною там інформацією. Також потрібно дослідити офіційні заяви представників влади та, враховуючи нижче наведену інформацію щодо схеми Донецької залізниці і місць перекриття залізничного руху, вже намагатися робити якісь висновки.

Так, 16.12.2016 в м.Київ ветеранами АТО була проведена прес-конференція на тему «Ініціатива ветеранів війни за Незалежність України по блокуванню поставок товарів бойовикам так званих «Л/ДНР» через лінію розмежування». В конференції прийняли участь екс-бійці батальйонів «Донбас» НГУ, «Айдар» ЗСУ та окремі представники інших добровольчих військових формувань. Основними ініціаторами блокади торгівлі з ТОТ виступили екс-командир батальйону «Донбас» НГУ Віногродський А.(позивний «Гал») та екс-начальник штаба батальйону «Айдар» ЗСУ Лихоліт В. (позивний «Батя»). Ветеранами АТО був оголошений ультиматум бойовикам об’єднаних російсько-сепаратистських сил (далі - ОРСС). Основні умови й вимоги - протягом 7 днів звільнити усіх українських військовополонених, в іншому випадку буде розпочата тотальна блокада окупованих територій.

26.12.2016 в м.Київ була проведена повторна прес-конференція, на якої було оголошено про невиконання бойовиками ОРСС умов ультиматуму. Внаслідок чого було заявлено про формування «Штабу блокади» та початок блокади торгівлі з ТОТ. Начальником «Штаба блокади торгівлі з окупантами» був призначений екс-начальник штаба батальйону «Донбас» НГУ Акімович С.Інформаційну та практичну допомогу учасникам акції надають народні депутати України Семенченко С., Пастух Т. і Парасюк В.Найбільш активнийз депутатів -Семенченко С.

25.01.2017 в Луганської області ветеранами АТО була перекрита залізниця на ділянці між станціями «Світланове - Шипилове» (на мапі № 1, між н.п. Гірське та Золоте Попаснянського району, координати - 48.7241885 38.4978586). Місцю блокування було надано назву - редут «Богдан».

26.01.2017 ветеранами був облаштований пункт спостереження в будівлі залізничного вокзалу на станції «Світланове» (близько 5 км від редуту «Богдан», координати - 48.7145107, 38.4275794).

02.02.2017 в Донецької області ветеранами була перекрита ділянка залізниці між станціями «Бахмут - Горлівка» (на мапі № 2, південний захід н.п.Бахмут, координати - 48.582069, 37.9847628). Місцю блокування було надано назву - редут «Запоріжжя».

10.02.2017 в Донецької області ветеранами була перекрита залізниця на ділянці між станціями «Ясинувата - Костянтинівка» (на мапі № 3, поблизу станції «Кривий Торець» н.п.Щербинівка, координати - 48.4035815, 37.7782595). Місцю блокування було надано назву - редут «ім. 16-го добровольчого батальйону».

Довідка: На мапі червоними хрестиками відмічені місця зруйнування залізничного полотна, без відновлення та ремонту рух по цих напрямках не можливий.

Автор - Павло Сергіїв.

Опублікував: Жирохов Михаил

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...