Блондинка на мільйон: Як улюблена жінка Порошенка на Мальдівах відпочивала (фото, відео)

Відпочинок глави НБУ В.Гонтарєвої міг коштувати мільйон гривень, але його немає у декларації чиновниці.

Гонтарєва на Мальдівах. Фото: dubinsky.pro.

Журналіст Олександр Дубинський оприлюднив фотографії розкішного відпустки глави НБУ Валерія Гонтаревої на Мальдівах, який міг коштувати 1 мільйон гривень. Ці витрати не внесені в електронну декларацію чиновника, і тому повинні стати підставою для перевірки НАЗК, пишуть Патріоти України з посиланням на dubinsky.pro.

У розпорядження журналіста фото з відпустки глави Нацбанку передало близьке до родини Гонтарєвої джерело, що побажало не розкривати себе. Фотографії датовані серединою липня 2016 року.

Дубинський, за його словами, вже звернувся до НБУ з проханням повідомити дати відпустки Гонтаревої.

На наданих фото глава Нацбанку позує спочатку сама, а потім і з чоловіком Олегом, який на одній з фото зображений разом з молодшим сином подружжя - Микитою.

Журналіст з фотографій визначив готель, в якому відпочивали Гонтарєва, - це The Sun Siyam Iru Fushi (місто Манаду, адміністративний центр атоли Нуну, Мальдівська Республіка).

"Відштовхуючись від розцінок сайту booking.com, мінімальна вартість тільки відпочинку в готелі з 17-23 липня 2017 на 2 дорослих та 1 дитину складе 2874 доларів США, в які входить трансфер в готель на приватному літаку - за 500 доларів", - йдеться в розслідуванні.

"Якщо ж ні в чому собі не відмовляти, і взяти наймоднішу "віллу на воді "- 26600 доларів за тиждень! До яких треба додати ще 6200 доларів податку і 1500 доларів за трансфер, що в загальному підсумку перевищить 900 000 гривень", - продовжив Дубинський.

А ось найдешевший переліт на Мальдіви для 2 дорослих з дитиною, за даними сайту skyscanner.net, - це ще 2260 доларів США, якщо подорожувати економ-класом, додав журналіст. У бізнесі - вартість квитків потрібно потроїти, і тоді вийде 7000-8000 доларів США на сім'ю.

Таким чином, відпустка подружжя Гонтарєвих могла коштувати як 130 тис. грн так і легко перевищити 1 млн грн.

"У будь-якому випадку, ці витрати значно перевищують 50 прожиткових мінімумів (66 тис. 500 грн), які є мінімальною суму не декларованих згідно із законом витрат", - підкреслив Дубинський.

У той же час, в Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, відсутнє повідомлення про суттєві зміни в майновому стані Гонтаревої в липні 2016 року.

"Що означає порушення "Леді Г" ч. 2 ст. 52 Закону України "Про попередження корупції" від 14 жовтня 2014 № 1700-VII, про що я направив відповідну заяву в НАЗК, САП і НАБУ. І вимагаю перевірки порушення антикорупційного законодавства" , - підсумував журналіст.

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...

Запустили сайт "Голос Європи": У Польщі викрили проросійську мережу з дискредитації ЄС та України

четвер, 28 березень 2024, 14:00

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі (ABW) заявили, що викрили проросійську мережу, яка займалась організацією проросійських ініціатив та медіакампаній у країнах ЄС проти держав та органів Євросоюзу та проти України. Про це агентство заяв...