Бойові зіткнення в АТО: Поранені терористи втекли з убитими на руках

Бойовики порушили режим припинення вогню, внаслідок чого зазнали втрат.

Бойовики. Фото: ЖЖВчора під вечір ситуація в зоні проведення АТО дещо ускладнилася. Бойовики провели 8 прицільних обстрілу позицій сил АТО зі стрілецької зброї і гранатометів біля Маріїнки. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО на сторінці в соцмережі, передають Патріоти України.

"На цьому ж ділянці сталося бойове зіткнення з ворожим підрозділом кількістю щонайменше 30 бойовиків. Підрозділи сил АТО прийняли бій і відтіснили ворога. Зазнавши втрат, бойовики відступили", - наголошується в повідомленні. Ще одне бойове зіткнення сталося біля Щастя Луганської області. "Там група бойовиків налічувала щонайменше 10 людей, але результат бою для них не став іншим. Забравши поранених і вбитих, нападники відійшли на свій вихідний рубіж", - повідомили в прес-центрі.

Крім того, в прес-центрі підкреслили, що стали довшими збройні провокації проти українських військових і на інших ділянках лінії розмежування. "Зокрема, противник продовжує обстріл в районі Пісків, Опитного, на південь від Авдіївки. За Красногорівкою окупанти вчора били із зенітних установок і 82-мм мінометів", - йдеться в повідомленні.

Також з мінометів калібру 82 мм бойовики обстрілювали опорні пункти сил АТО у Зайцево, неподалік від окупованій Горлівки. Крім того, вони застосували гранатомети, стрілецьку зброю, а також заборонені Мінськими домовленостями 120-мм міномети і озброєння танків. На Маріупольському напрямку противник вів вогонь з 82-мм мінометів у бік наших позицій біля Страрогнатовки.

"Загалом, впродовж минулої доби зафіксовано 39 випадків порушення проросійськими гібридними бандформуваннями умов припинення вогню, а також два бойові зіткнення. З півночі бойовики вже 6 разів порушили режим тиші. Всі вони зафіксовані в районі Пісків, Опитного і Авдіївки, де ворог застосував вогнепальну зброю, великокаліберні кулемети і гранатомети різних систем", - підсумували в прес-центрі.

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...

Окупанти увійшли в одне із сіл біля Авдіївки, - ЗМІ

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:27

Російські окупанти увійшли в село Архангельське в районі Авдіївки, інформують Патріоти України. Як пише BILD, днями російські окупанти здійснили прорив на північний захід від Авдіївки, пройшовши 3 кілометри углиб позицій ЗСУ до селища Очеретине, і відт...