"Бомба" в ОБСЄ: Угорщина хоче ввести міжнародних спостерігачів на Закарпаття

Будапешт зробив черговий крок у підриві українського суверенитету над регіоном. Треба готуватись до міжетнічних провокацій, на підсилення заяви "Йоббіка".

Петер Сійярто. Фото: 24 канал.

Угорщина закликала ОБСЄ направити постійну місію в Закарпатську область через нібито «напруженість» в регіоні. Про це заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто в рамках 24-го засідання Ради міністрів ОБСЄ у Відні, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

«Угорщина підтримує Україну в багатьох сферах... Ми фінансуємо багато інфраструктурних та інституційних проектів, саме тому прийняття парламентом (Україна) закону про освіту у вересні цього року стало для нас справжнім розчаруванням. Цей закон забирає існуючі права осіб, що належать до нацменшин, що стосується освіти і навчання рідною мовою. Він абсолютно суперечить двостороннім і багатостороннім зобов'язанням України, включаючи зобов'язання по ОБСЄ", - сказав він, заявивши про наявність так званих «націоналістичних сентиментів» в Україні.
Після заяви про «дискримінаційний» освітній закон, Сійярто перейшов до так званого питання напруженої ситуації в Закарпатській області. «Леді і джентльмени, ми стурбовані напруженістю в Закарпатській області, де проживає 150 тисяч угорців. Там відбувалися антиугорські демонстрації, до яких приєдналися жителі інших регіонів України, в ході яких відбувалися наруги над національними символами і скандувалися антиугорські гасла. У зв'язку з цим ми наполягаємо на постійній присутності спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Закарпатській області», - заявив він.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...