Борислав Береза: "Закінчуйте свою битву за вчора, ви її вже програли"

МВФ - не ласкавий і ніжний партнер, а жорсткий кредитор, що відстоює свої інтереси.

Борислав Береза. Фото: radiosvoboda.org.

Сьогодні, після довгої і тривалої перерви, почне працювати Верховна Рада. Правда, не з 10 ранку, а з 16:00. Ну, це зрозуміло: нова коаліція - нові порядки. Не факт, що мені вдасться виступити з трибуни ВР, але факт, що мене читають багато колег по парламенту і чимало українців. Тому і хочу звернутися до всіх відразу: до перших - з попередженням, а до других - з роз'ясненням. Про це пише к своєму блозі народний депутат України Борислав Береза, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Колеги, якщо ви спробуєте знову продавлювати свої законопроекти під девізом «без цих законів МВФ грошей не дасть, а хто не проголосує - той агент Путіна», то поспішаю вас розчарувати. Це не працює. Справа в тому, що кредити не можуть формувати бюджет країни. Це абсолютно хибна практика. Дохідна частина державного бюджету формується з державних доходів. А вони складаються з:

Податкових надходжень:

1. Прибутковий податок, податок на прибуток;
2. Відрахування в державні соціальні фонди;
3. Податки, що знімаються в залежності від фонду оплати праці;
4. Податки на власність;
5. Непрямі податки на товари і послуги;
6. Податки на зовнішню торгівлю і зовнішньоекономічні операції;
6. Інші податки, збори і мита.

Неподаткових надходжень:

1. Доходи від власності та підприємницької діяльності;
2. Адміністративні збори та платежі, доходи від продажу;
3. Надходження по штрафах і санкціях;
4. Інші неподаткові надходження.

Доходів від операцій з капіталом:

1. Продаж основного капіталу;
2. Доходи від реалізації державних запасів;
3. Доходи від продажу землі;
4. Доходи від продажу державних підприємств.
5. Надходження капітальних трансфертів з недержавних джерел.

Як бачите, кредити не є державними доходами. Тому задумайтеся про законопроекти, які дадуть можливість реанімувати економіку, створити нові робочі місця, збільшити ВВП, а не дозволяють брати кредити, які віддаватимуть вже наші онуки. Закінчуйте свою битву за вчора, ви вже програли. Боротися потрібно за майбутнє. За майбутнє України. Але його виключно на кредитах не створити.

МВФ - не ласкавий і ніжний партнер, а жорсткий кредитор, що відстоює свої інтереси. Тому не варто сподіватися на гроші Фонду, як на чарівну паличку. Пора звільнятися від кредитного ярма - через лібералізацію податкової політики, допомогу малому та середньому бізнесу, створення комфортних умов для внутрішнього і зовнішнього інвестора, а також створення нової економічної доктрини. Не можете або не хочете? Тоді будуть перевибори, яких ви панічно боїтеся, і багато хто з вас відправиться на смітник історії.

Тому закінчуйте з законопроектами, які лобіюють ваші спонсори і олігархи за вашими спинами. Не дискутуйте про персоналії, а переходьте до суті і смислів. Та зробіть вибір: будете ви жити в Україні чи ні. А щодо ваших дій буде зрозуміло, де ви збираєтеся жити - в Україні чи Австрії, США, Англії, Росії. Робіть вибір. І, як казав класик, час не чекає.

"Можна припустити": Експерт пояснив, як Іран допоможе Путіну звільняти Курщину

п’ятниця, 20 вересень 2024, 23:25

Росіяни можуть використовувати іранські балістичні ракети малої дальності «Фатх-360», щоб зупинити просування ЗСУ в Курській області. Тобто, вони битимуть по своїй же території. Про це заявив директор інформаційно-консалтингової компанії Defense Expres...

Шанс вдосконалити ППО і для України: Франція модифікує ЗРК SAMP-T для збиття гіперзвукових та аеробалістичних ракет

п’ятниця, 20 вересень 2024, 22:55

Франція почне виробництво новітніх зенітних ракетних комплексів SAMP-T NG, які зможуть збивати навіть гіперзвукові та аеробалістичні ракети. Про це 18 вересня пише французький портал Opex360, передають Патріоти України. . За інформацією порталу, випу...