"Братушки" підвели, або Справи Томосу для України: Москва "не достукалась" до Болгарської православної церкви

За скликання Всеправославного собору, яке пропонує глава РПЦ Кирило, проголосували три члени Синоду Болгарської церкви. Проти проголосували вісім членів, включаючи патріарха Неофіта. Ще двоє учасників висловили свою особливу думку з даного питання.

Храм Олександра Невського у Софії, Болгарія. Ілюстрація:tripadvisor.cz

Болгарська православна церква відхилила пропозицію РПЦ про проведення Всеправославного собору з питання автокефалії української церкви. Про це повідомляє прес-служба Болгарської церкви, зазначають Патріоти України.

Уточнюється, що за скликання Всеправославного собору проголосували три члени Синоду Болгарської церкви. Проти проголосували вісім членів, включаючи патріарха Неофіта. Ще двоє учасників висловили свою особливу думку з даного питання. Таким чином пропозиція була відхилена.

У той же час прес-секретар УПЦ КП Євстратій Зоря повідомив в своєму Twitter, що ініціативу Московського патріархату також відкинули Вселенський Патріарх і Церква Греції.

При цьому він зазначив, що "зустріч всіх глав Помісних Церков з українського питання обов'язково станеться в майбутньому - але вже за участю Предстоятеля помісної автокефальної УПЦ, після імплементації Томосу".

Як повідомлялося раніше, 2 жовтня голова РПЦ Кирило направив листи керівникам всіх православних церков з пропозицією скликати Всеправославний собор для обговорення «одностороннього рішення Константинополя» дати автокефалію Українській церкві.

Як повідомлялося раніше, РПЦ різко взялася за допомогу предстоятелям помісних церков для того, щоб вони виступили проти автокефалії України. Зокрема, депутат Держдуми і радник мера Москви й Патріарха Кирила Володимир Ресін кинувся терміново добудовувати для болгарської діаспори храм на честь святого митрополита Київського Кипріяна в Чертаново на півдні столиці РФ.

Якщо завтра війна: У The Economist оцінили, чи готові молоді європейці захищати свої держави

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:22

На Заході вже багато років існувала тенденція відмови від строкової служби та зменшення особового складу в армії, передають Патріоти України. У більшості європейських країн наразі існує лише служба за контрактом, адже після завершення Другої світової...

Ситуація складна: Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному, - Deep State

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:54

Мапу воєнних дій оновлено.Про це інформує Deep State, передають Патріоти України. Ворог просунувся в Новокалиновому. Тривають бої за електричну підстанцію в Очеретиному. . "Ми вдень писали, що ворога було відкинуто з підстанції, проте стало відомо, що...