"Будешь гнить в украинской тюрьме": Названий головний фальсифікатор справи Савченко

Слідчий Слідчого комітету Росії Дмитро Маньшин діє в інтересах обвинувачення, а суддя його відверто прикриває, не дозволяючи адвокатам продавлювати питання про процесуальні порушення.

Дмитро Маньшин. Фото:hromadskeradio.org

Головним фальсифікатором справи проти української льотчиці і народного депутата Надії Савченко є слідчий Слідчого комітету Росії Дмитро Маньшин, який приїхав 8 лютого на засідання Донецького міського суду. Про це на своїй сторінці в Facebook написав журналіст Антон Наумлюк, інформують Патріоти України.

За його словами, захист Савченко і сама підсудна називають його головним фальсифікатором справи.

"Допит ведеться без відеотрансляції, Маньшина приводять під охороною і приховуючи від ЗМІ. Власне, тому він і приїхав до Донецька, тому що в Басманному суді (в Москві. - Ред.) його спіймали б журналісти, а тут озброєний натовп в штатському, який з ним приїхав, закриває з усіх боків", - зазначив журналіст.

Також Наумлюк підкреслює, що Маньшин нічого не говорить, майже на всі питання він відповідає або "я не пам'ятаю", або "дивіться матеріали справи", або "це не має відношення до справи". Суддя його відверто прикриває, по суті, не дозволяючи адвокатам продавлювати питання про процесуальні порушення.

"Дійшло до того, що Марк Фейгін заявив:"Суд намагається свідомо захистити свідка, який ухиляється від відповідей, і діє в інтересах обвинувачення. Я не питаю свідка, чи знає він КПК - не знає, там (в СК) всі такі працюють. Я питав, чи порушував він процесуальні права Савченко. Все-таки це людина, яку Савченко називає причетним до її викрадення", - написав журналіст.

"Обстановка в суді дуже напружена. Савченко, перед перервою на обід, кричить Маньшину:" Ти будеш сидіти в українській в'язниці, поки не згниєш!". Слідчий пішов мовчки, опустивши голову", - додав Наумлюк.

"Виступаю за відкриття цієї дискусії": Макрон запропонував ідею використання французьких ядерних боєголовок для захисту ЄС від Росії

неділя, 28 квітень 2024, 16:53

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що готовий обговорити використання французьких ядерних боєголовок для захисту Європи від загроз з боку Росії. Про це повідомляє Politico, передають Патріоти України. "Я виступаю за відкриття цієї дискусії, яка...

"Ворог має тактичні успіхи": Сирський підтвердив втрату трьох сіл поблизу Авдіївки

неділя, 28 квітень 2024, 16:29

Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський визнав, що ситуація на фронті загострилась. Детальніше про події на передовій він розповів у своєму Telegram, передають Патріоти України. За словами головкома, намагаючись захопити стратегічну ініціативу...