Бурштинова справа: Затримано 6 фігурантів, включаючи кишенькових антикорупціонерів

НАБУ просить генпрокурора направити в Раду подання на позбавлення імунітету фігурантів справи - народних депутатів Борислава Розенблата і Максима Полякова.

Детективи НАБУ затримали охоронця нардепа Розенблата  з $200 тисячами хабара. Фото: Replyua.У справі про незаконне лобіювання у Верховній Раді інтересів компанії-нерезидента, яка зацікавлена у видобутку бурштину в Україні, фігурував хабар в розмірі майже $300 тисяч. Про це під час спільного з директором Національного антикорупційного бюро Артемом Ситником брифінгу заявив керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький, передають Патріоти України з посиланням на LIGA.net.

Один з епізодів справи стосується тільки депутата Борислава Розенблата. За словами прокурора, нардеп хотів зайнятися видобутком бурштину спільно з компанією-нерезидентом. Янтар повинні були вивозити з України за заниженою ціною, з зарахуванням частини прибутку на рахунки компанії в США. Холодницький стверджує, що Розенблат наполіг на тому, щоб співвласником такого бізнесу стала його рідна сестра.

"Загальна сума хабара за цим епізодом склала 285 тисяч доларів, з яких $85 тисяч було, попередньо, передано охоронцям, які також значилися помічниками-консультантами народного депутата. А при передачі, власне, $200 тисяч відбулося затримання", - повідомив він.

За словами керівника САП, станом на 14:00 затримані шестеро фігурантів цієї справи.

"Це троє помічників народних депутатів, один охоронець нардепа і два представника громадської організації, який здійснюють боротьбу з корупцією", - уточнив він.

НАБУ просить генпрокурора направити в Раду подання на позбавлення імунітету фігурантів справи - народних депутатів Борислава Розенблата (БПП) і Максима Полякова (Народний фронт).

Нагадаємо, 19 червня 2017 року одному з ресторанів Києва співробітники НАБУ затримали охоронця нардеп Борислава Розенблата з фракції БПП за підозрою в отриманні хабара в розмірі $ 200 тисяч. За словами депутата, який назвав інцидент "провокацією", його охоронцеві гроші нібито підкинули.

У НАБУ розповіли, кому призначалися гроші, передані через охоронця депутата БПП.

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...

У липні цього року російські війська можуть знову стояти під Києвом: У The Times виклали "лякалку" через зволікання Заходу

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:22

Існує загроза, що в липні 2024 року російські війська знову можуть опинитися під Києвом, а президент України Володимир Зеленський знову звернеться до країн Заходу з проханням не вивозити його, а надати необхідні українській армії боєприпаси, щоб битися...