Битва за спільне майбутнє: "Я сказав, те, що не зробив Янукович,буде зроблено голандським урядом", - міністр закордонних справ Литви про важку дискусію з Нідерландами

На шляху асоціації України до ЄС, Нідерланди повинні поставити свої проблеми на другий план, вважає Лінас Лінкявічюс.

Лінас Лінкявічюс. ФотоZN.ua

Уряд Нідерландів повинен ухвалити угоду про асоціацію між Україною та Євросоюзом. Про це повідомив міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс під час дискусії в рамках Варшавського безпекового форуму, передають Патріоти України з посиланням на Європейську правду.

"Я вчора був у Гаазі і цілий день говорив з голандськими депутатами щодо угоди про асоціацію. Я сказав, що ми маємо поважати рішення людей, які голосували на референдумі, але в той же час треба інформувати їх про те, що ми робимо", - заявив міністр.

Він вважає, що на шляху асоціації України до ЄС, Нідерланди повинні поставити свої проблеми на другий план.

"Я також сказав, що те, що не зробив екс-президент Янукович, не підписавши асоціацію, буде зроблено голандським урядом", - додав міністр.

Він зазначив, що для України асоціація до Євросоюзу є життєво необхідною, оскільки вона вже вибрала свій шлях розвитку і перебуває у стані війни з Росією.

Раніше повідомлялося, що міністр закордонних справ України Павло Клімкін розпочав свій робочий візит до Нідерландів.

Також прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що рішення про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС буде прийнято до 1 листопада 2016 року.

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...

Сі Цзіньпін дав гучну обіцянку Макрону щодо війни в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 22:01

Влада Китаю взяла на себе зобов'язання утриматися від продажу Росії будь-якої зброї і буде суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення. Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляють Патріоти України з посиланням на Le Fi...