Чекайте в гості: Українці створили карту проживання російских найманців в РФ

На карті є всі російські терористи, найманці і бойовики, які засвітилися у відкритих джерелах.

На сайті "Миротворець" опубліковано карту проживання російських найманців в РФ. Фото з відкритих джерел.

Сайт "Миротворець" створив карту локалізації російських найманців в РФ, які воювали проти України. Про це повідомив народний депутат Антон Геращенко в Facebook, передають Патріоти України.

Він пояснив, що волонтери сайту створили унікальну інтерактивну карту прив'язки російських бойовиків-найманців до їхнього місця проживання на території Росії.

Карта доступна за цим посиланням.

"На сьогодні на карту вже виведено 3 200 посилань на бойовиків і терористів. У черзі на заповнення стоїть ще 15 тисяч карток. Не вистачає робочих рук. Там є всі російські терористи, найманці і бойовики, які засвітилися у відкритих джерелах! Від Калінінграда до Петропавловська-Камчатського. Тепер всі охочі і, в першу чергу, самі громадяни Росії можуть зайти на сайт проекту "Миротворець" і подивитися, чи немає серед його сусідів терористів і бойовиків, які воювали на території України", - повідомив Геращенко.

За його словами, поки проект "Миротворець" є ефективною зброєю в інформаційній та психологічній війні з Російською Федерацією.

"А також зручною суспільно доступною електронною картотекою, якою користуються як українські, так і зарубіжні спецслужби. У перспективі центр "Миротворець" стане прообразом українського центру Симона Візенталя, який допоможе відстежити і знайти всіх негідників, які зазіхнули на нашу Батьківщину", - додав він.

Нагадаємо, прокуратура РФ подала до суду в Петербурзі позов з вимогою закрити український сайт "Миротворець", де викладено дані про російських громадян.

Інтернет-ресурс "Миротворець" 10 травня оприлюднив списки журналістів, які отримували акредитацію в так званій "Донецькій народній республіці" ("ДНР"). До цього реєстру потрапили кілька тисяч співробітників як українських, так і світових ЗМІ (AFP, Al Jazeera, BBC, Reuters, France 24, Sky news, CNN, ІА "Сіньхуа", Associated Press, The Guardian та інші). Всього у ньому нараховується понад 4 тис. журналістів, оприлюднено їхні телефонні номери, електронну пошту, а також період перебування на окупованих територіях.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 КК України ("Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів"). Крім того, омбудсмен закликала заблокувати доступ до "Миротворця" за публікацію особистих даних журналістів.

13 травня на сайті "Миротворець" з'явилося повідомлення, що ресурс припиняє свою роботу. Згодом радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк анонсував створення в Україні нових інформаційно-технологічних проектів замість "Миротворця".

19 травня стало відомо, що робота сайту буде відновлена найближчим часом, а 20 травня "Миротворець" опублікував черговий список даних журналістів.

Як повідомлялося, раніше команда "Миротворця" заявляла, що готова надати спецслужбам країн G7 дані про 62 тис. проросійських бойовиків та їхніх пособників.

Нагадаємо, посли G7 в Україні висловили заклопотаність у зв'язку з публікацією сайтом даних журналістів, акредитованих на окупованому Донбасі. В "Миротворці" ж заявили, що це звичайні контактні дані.

У Міноборони відреагували на чутки про відставку Рустема Умєрова

субота, 4 травень 2024, 22:14

Радниця заступника міністра оборони України Дана Ярова заявила, що на сьогоднішній день не чула всередині Міноборони розмов щодо відставки Рустема Умєрова, передають Патріоти України. «Він ходить на роботу, все нормально, на місці. Тому немає таких роз...

5 із 6 останніх ракет було збито: Плетенчук розповів, чому запуск "Калібрів" із підводних носіїв росіян неефективний

субота, 4 травень 2024, 21:59

У Чорному морі через загрозу знищення кораблів Росії доводиться використовувати підводні носії крилатих ракет. Про це сказав начальник Центру стратегічних комунікацій Сил оборони півдня Дмитро Плетенчук в ефірі телемарафону, передають Патріоти України....