"Чемодан - и Магадан": Активісти відповіли на вимоги Поклонської щодо Меджлісу

Зокрема, порадили забиратись подалі.

Наталя Поклонська. Фото: ЖЖ

Голова Херсонського регіонального меджлісу Ленур Люманов заявив, що прокурор Криму Поклонська немає юридичних підстав приймати будь-які рішення, в тому числі і про заборону діяльності Меджлісу кримськотатарського народу, повідомляють Патріоти України.

Кримськотатарські активісти із Херсонщини підготували звернення до ставлениці російської окупаційної влади Наталії Поклонської. Активісти, зокрема, заявили, що на материковій частині України кримські татари можуть брати участь в структурі національного самоврядування, і сама ідея заборони Меджлісу здається йому немислимою.

«Що тут у нас, на материковій частині добре: у нас є свобода слова. Поклонській цього не зрозуміти. Ми добиваємося того, щоб Крим повернувся в склад України. Так що ні Аксьонов, ні Константинов, ні Поклонська, нам не завадять. Ми повільно, але впевнено йдемо до цієї мети, навіть якщо вони заборонять Меджліс в Криму – вони нічого не виграють. Меджліс не викорінити», – зазначив заступник голови меджлісу села Щасливцеве, що на Арабатській стрілці (Генічеський район), Артур Ізмайлов.

Як до «черговий дурниці», поставилися до вимоги заборонити Меджліс в Криму й інші активісти. «Хто така Поклонська в Криму? Ніхто! Меджліс – кримськотатарський. І вирішувати це кримським татарам, а не маріонеткам Путіна. Чемодан, вокзал, Магадан! Ось там твоя батьківщина, можеш Володимира з собою забрати, якого знаєш», – заявили інші активісти, у відеозверненні до прокурора окупованого Криму.

Нагадаємо, у лютому 2016-го року призначена РФ прокурор Криму Наталія Поклонська подала позов до Верховного суду «республіки» з вимогою припинити діяльність Меджлісу кримських татар. Вона звинуватила організацію в екстремізмі і вручила відповідний припис заступнику голови Меджлісу Наріману Джелялову.

Авіабомба знищила кілька будинків: Окупанти завдали нового удару по Харкову (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:29

Російські військові 3 травня атакували Холодногоріський район Харкова. Для атаки ворог використав далекобійну зброю УМПБ Д-30. Про це йдеться у повідомленні міської прокуратури, передають Патріоти України. Приліт стався у приватному секторі міста, де н...

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...