Cherchez la femme: Чому вбитий Павло Шеремет був в машині Олени Притули

Прихильники конспірологічних теорій вже почали проводити паралелі між Павлом Шереметом та Георгієм Гонгадзе та охрестили Олену "чорною вдовою".

Олена Притула і Павло Шеремет. Фото: Никита Кузьмин.

Хоча немає прямих доказів близьких відносин між Оленою Притулою і загиблим Павлом Шереметом, існують непрямі. Наприклад не секрет, що з 2015 року саме Павло Шеремет здійснював роботу виконавчого директора "Української Правди", а по-суті підписував платежі, договори і ряд інших документів. Він був в курсі цілого ряду неафішованих домовленостей, знав всю внутрішню кухню цього найбільшого українського інтернет-ЗМІ, пишуть Патріоти України з посиланням на Русского еврея.

Колись так було і з загиблим раніше Гонгадзе. Є чимало милих фотографій, де Георгій демонструє явну симпатію Олені. У машині Олени Притули Павло часто бував за кермом останнім часом і слідство вважає, що все таки мішенню був саме Шеремет.

Павло Шеремет - особистість дуже відома в журналістських колах. В період його роботи в Білорусі один зі снарядів вже впав від нього досить поруч - його напарник зник при загадкових обставинах.

В історії загибелі Павла Шеремета досі залишається незрозумілим, хто дійсно мав бути жертвою детонаторів - сам журналіст або власниця автомобіля Олена Притула. У слідства немає чіткої відповіді на це питання.

ЗМІ пишуть, що в останні роки Шеремет і Притула підтримували близькі стосунки. Експерти гадають, як часто Шеремет був за кермом цієї машини, і проводять паралелі з іншим гучним вбивством журналіста в Україні.

Коли 2000 року вбили Георгія Гонгадзе, ім'я Олени Притули точно так же було на перших шпальтах газет. Гонгадзе викрали після того, як він вийшов з дому Притули.

Павло Шеремет став широко відомий після того, як в липні 1997 року під час зйомки репортажу про ситуацію на білорусько-литовському кордоні був заарештований співробітниками силових структур Білорусі за звинуваченням в незаконному перетині державного кордону, в отриманні грошей від закордонних спецслужб і в незаконній журналістської діяльності. Був засуджений до двох років позбавлення волі умовно і до одного року іспитового строку, провівши у в'язниці в цілому три місяці

Олена до того, як прийти в журналістику, встигла вийти заміж і попрацювати інженером. В журналістиці з'явилася завдяки чоловікові, який, хоч і закінчив разом з нею Одеський політех, не зміг мовчати, дивлячись на те, як на початку 90-х в Севастополі ділили Чорноморський флот.

"У Севастополі не було, мабуть, жодної людини, яка могла б написати про конфлікт з точки зору українського громадянина. Мій колишній чоловік був саме такою людиною. Він став писати маленькі заміточки спочатку в "Україну молоду", потім на українську службу "Радіо Свобода" і поступово втягнув мене. Я стала ходити на прес-конференції, передавати йому якісь новини, ми працювали з інформаційним агентством УНІАР Сергія Набоки, стрінгерами Reuters, потім прийшли в "Інтерфакс-Україна", - розповідала пізніше в інтерв'ю Притула.

Потім були Київ і робота в президентському пулі: Притула кілька років висвітлювала діяльність Леоніда Кучми і його адміністрації. Після поїздки разом з Георгієм Гонгадзе у США з'явився їхній спільний проект - інтернет-видання "Українська правда". Його задумали як майданчик, на якому можна було б публікувати досить жорсткі критичні матеріали про президента та його оточення. Гонгадзе став головним редактором, Притула - його заступником. Пізніше ЗМІ писали, що у них були не тільки робочі відносини.

В даний час Притула залишається власницею "Української правди" і періодично потрапляє в рейтинг 100 найвпливовіших жінок України за версією журналу "Фокус". Пост головного редактора вона залишила два роки тому, хоча проект продовжує залишатися успішним. За даними дослідницької компанії "Gemius" за жовтень 2015 року, "Українська Правда" займала третє місце серед українських новинних сайтів, поступаючись лідерством лише сайтам "Обозреватель" і "Цензор.Нет". Число переглядів її сторінок на той момент досягало 56 мільйонів.

Саме видання зараз пов'язують з тіньовим олігархом Костянтином Григоришиним, в офісній будівлі якого фактично і знаходиться зараз редакція "Української Правди". Буквально за тиждень перед загибеллю Шеремета в мережі інтернет виклали фотографії пізніх зустрічей з Григоришиним журналістів УП, в тому числі і головного редактора Севгіль Мусаєвої.

Однак поки українське слідство не дало офіційної версії вбивства Шеремета, розглядаючи дві - професійна діяльність і особиста неприязнь.

Чиє наразі Роботине: Сил оборони прокоментували інформацію про захоплення росіянами важливого пункту оборони на Запорізькому напрямку

середа, 15 травень 2024, 18:40

Пропагандистські пабліки РФ поширюють інформацію про нібито "захоплення" російськими військовими села Роботине на Запорізькому напрямку. Ця заяви росіян є фейком. Про це повідомив начальник Обʼєднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Укра...

Не міг змиритись з помилкою, яку зробив його народ на виборах? В Фіцо стріляла шанована у Словаччині людина, митець та проєвропейський активіст зі своєї легальної зброї

середа, 15 травень 2024, 18:27

У прем'єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо стріляв 71-річний чоловік із міста Левіце. Про це повідомляє Denník N у середу, 15 травня. Вказано, що він стріляв в урядовця із легально зареєстрованої зброї. . Видання Plus7 Dní стверджує, що підозрюваним є...