Через кілька тижнів: Адвокат Надіі Савченко оцінив її шанси на повернення в Україну (відео)

Ілля Новіков зазначив, що переговори щодо повернення української льотчиці Надії Савченко в Україну ведуться, але існує юридична можливість її етапування в місця позбавлення волі в РФ.

Ілля Новіков. Фото:www.novayagazeta.ru

Українська льотчиця, народний депутат Надія Савченко може повернутися на Батьківщину через кілька тижнів. Про це в коментарі виданню Радіо Свобода сказав адвокат Ілля Новіков, передають Патріоти України.

За його словами, переговори щодо повернення Савченко в Україну ведуться, але існує юридична можливість етапування українки в місця позбавлення волі.

"Її можуть в будь-який момент вивезти. Я сподіваюся, що російська влада розуміє, що такий захід буде розглядатися всіма без винятку - не тільки українською стороною, а й американцями, і європейцями - як зрив попередніх домовленостей. Сподіваюся, що вони не підуть на такий крок, тому що етапування означає, що мінімум на два тижні, а може, і довше, ми просто втратимо будь-яку інформацію про її місцезнаходження", - зазначив він.

За словами Новікова, зараз Савченко оглядають російські тюремні медики, але "немає ніякої впевненості, що вони будуть дбати про її здоров'я".

Савченко знову почала сухе голодування 6 квітня "у відповідь на злочинні дії російської влади проти неї і проти України". Перед цим вона заборонила лікарям з СІЗО "або будь-яким іншим лікарям з Росії" оглядати, брати аналізи або виводити її зі стану голодування. Крім того, Савченко не дозволила переміщувати її "куди-небудь з камери, крім повернення в Україну".

Як відомо, 22 березня 2016 року Донецький міський суд Ростовської області визнав Савченко винною у вбивстві російських журналістів в Луганській області і замаху на вбивство і засудив до 22 років позбавлення волі. 4 квітня Савченко повідомила, що не подаватиме апеляцію на це рішення, тому що в цьому немає сенсу.

5 квітня вирок Савченко вступив в силу.

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...

"Камыш горит" - нарешті долетіло": У Маріупольському районі завдано удару по скупченню офіцерів РФ

середа, 24 квітень 2024, 17:30

У Маріупольському районі прилетіло по скупченю російських офіцерів, є двох- та трьохсоті. Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко, передають Патріоти України. За його слова, влучання сталося у ніч проти 24 квітня у с. Бабах-Тарама. ...