Через "надсучасні" С-300 та Іл-20: Ізраїль і Росія близькі до військового конфлікту

Захист асадівського режиму для Кремля переходить в інший формат, повного і всебічного заступництва.
"Надсучасний" С-300. Фото: Вікіпедія.

Крах Іл-20 дещо змінив градус сирійського конфлікту в сторону підвищення, додавши конфронтацію між Ізраїлем і Росією, яка до цього проходило в стримано-латентному ключі. Тобто, ВПС ЦАХАЛ бомбили сирійських військових, іранських найманців і Хезболу, а росіяни спостерігали за цим зі сторони та осудливо мовчали. Тепер уже мовчати не вийде, бо це обіцяє засудження вже всередині самого безмежного ура-патріотичного лепрозорію, зазначають Патріоти України.

Отже, Міністр оборони РФ Сергій Шойгу анонсував відправку сирійським збройним силам, протягом двох тижнів зенітних ракетних комплексів С-300. Що кумедно, в своїй заяві Сергій Шойгу назвав С-300 сучасним ЗРК. Жартівник, звичайно, але не про те мова.
Так само Сергій Шойгу повідомив, що в прилеглих до Сирії районах над акваторією Середземного моря: "здійснюватиметься радіоелектронне придушення супутникової навігації, бортових РЛС і систем зв'язку бойової авіації, атакуючої об'єкти на сирійській території".
Власне, захист асадівського режиму для Кремля переходить в інший формат, повного і всебічного заступництва. Що ж, Сирія таки отримає в своє розпорядження "сучасні" ЗРК С-300 і прикриє... своє небо від зазіхань іноземної авіації. Хоча, наскільки надійно прикриє - це ще те питання.
Не забуваємо, що у сирійській армії немає розрахунків з достатнім досвідом поводження з ЗРК С-300. Звичайно, вони могли проходити навчання на тих, що Росія розмістила в Сирії для охорони своїх військових об'єктів, але бойового досвіду - немає. При цьому ми вже змогли переконатися, що одна справа сирійським ППО стріляти по БПЛА і крилатим ракетам, а зовсім інше - по винищувачах. А тому розрахунки переданих С-300 будуть російські.
Але, найцікавіше, це те, що Ізраїль не відмовиться від своїх планів наносити удари по сирійських об'єктах, навіть з урахуванням розміщення в цій країні С-300. І ось тут ми зможемо побачити не тільки протистояння радянської ЗРК і американських винищувачів, а й непрямої, але конфронтації Ізраїлю і Росії. І яка буде політика Єрусалиму по відношенню до Москви, після того як буде проведений перший залп сирійського С-300 з російським розрахунком, по ізраїльському винищувачу, можна дискутувати довго, але очевидно, що позитивних ноток в ній не додасться, а якраз навпаки.

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...

"Це дуже цікаво, але лише одна країна варта уваги": Американський дипломат дав оцінку розмовам про новий мирний план для України

субота, 20 квітень 2024, 8:49

Лише Україна має право вирішувати, яким має бути «мирний план». На цьому наголосив Вільям Тейлор, віцепрезидент Інституту миру США, експосол США в Україні та колишній тимчасовий повірений у справах США в Україні в інтерв’ю "Главкому", передають Патріо...