Через санкції Кремль може піти на поступки лише в одному питанні, - політолог

Президент РФ не піде на компроміси, які Порошенко зможе використати як електоральні бонуси.

Путін не піде на поступки Порошенку. Фото: Сегодня.

Введення нових санкцій США проти Росії не змусять Путіна піти на поступки щодо України і зробити подарунок Порошенку. Хоча можливий прогрес щодо обміну заручниками. Таку думку висловив політичний експерт Василь Мокан, передають Патріоти України.

За словами політолога, не треба забувати, що в Україні наступного року відбудуться президентські і парламентські вибори. Тому Путін не піде на компроміси, які Порошенко зможе використати як електоральні бонуси. На переконання Мокана, зміна політичної еліти в Україні – основна технологія зовнішньополітичної політики Путіна. І президент РФ створюватиме перешкоди для Порошенка. Тому, вважає він, до виборів в Україні не буде перспектив ні в мінському, на в нормандському переговорному форматах.

"Єдине, де може бути прогрес у зв’язку з введенням нових санкцій – звільнення українських заручників. Але Кремль чітко розуміє ціну питання: політв’язні – політичний товар, який можна продати. Не виключено, що напередодні виборів Олега Сенцова звільнять. Але не завдяки зусиллям Порошенка чи Заходу, а руками вигідних Москві політиків – того ж Медведчука. Щоб таким чином позитивно вплинути на рейтинги проросійських політичних сил", – підкреслює Василь Мокан.

Експерт наголошує: санкції б’ють, але Росія завдяки ідеологічній, фінансовій і авторитарній системі справляється з ними. Втім, зауважує Мокан, США попередили Росію: не буде прогресу в переговорному процесі, санкції поглиблять. І це буде повне припинення військової співпраці, технологічного обміну. Це ще більше підірве економічну і банківську систему Росії, відповідно зростатиме суспільний супротив в РФ.

Джерело: 24 канал

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...