Через вірус Petya.A в Україні відклали старт вступної кампанії, - МОН

В Міносвіти пообіцяли, що доступ до Особистого електронного кабінету вступника буде відкрито після 12:00 сьогодні.

Вірус-вимагач паралізував роботу багатьох установ. Фото: соцмережі.

Вірус-вимагач Petya.A, який атакував Україну 27 червня, вплинув на початок вступної кампанії, а саме на роботу Єдиної державної електронної бази з питань освіти (ЄДЕБО). Про це повідомляє Міністерство освіти і науки на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

Зокрема, зазначається, що у зв'язку з масовою кібератакою, з міркувань безпеки були запроваджені тимчасові обмеження в роботі ЄДЕБО через профілактику системи, в тому числі у функціонуванні Особистого електронного кабінету вступника.

"Наразі ризики, пов'язані зі згаданою кібератакою, мінімізовані. Тому доступ до Особистого електронного кабінету вступника буде відкрито СЬОГОДНІ (відповідно до Умов вступу), але після 12:00 дня, про що буде додатково повідмлено на сайті та офіційній сторінці у Facebook МОН та Державного підприємства "Інфоресурс", – йдеться у повідомленні.

Відсьогодні абітурієнти можуть створити свої електронні кабінети, тому що подача заяв на вступ, як і торік, лише онлайн.

У цих кабінетах заповнити електронну заяву вступники зможуть вже від 12 липня.

Нагадаємо, 27 червня в Україні розпочалася масштабна хакерська атака, вона вразила комп'ютери уряду, банків, підприємств. Про кібератаки повідомили і в інших країнах. Значної шкоди було завдано в Італії, країнах Центральної Європи та Ізраїлі.

Естонія передала Україні патрульні катери

п’ятниця, 26 квітень 2024, 13:02

Естонія в координації з Данією надала Україні два патрульні катери. Про це інформує 26 квітня в Х естонське міністерство оборони, передають Патріоти України. "Така допомога допомагає Україні підтримувати безпеку життєво важливих морських ліній і захист...

У Харкові затримали ремонтників, які "полювали" на мобільні вогневі групи та оборону міста (фото)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:41

Двоє чоловіків готували серію повітряних атак на позиції ЗСУ. Серед основних цілей були фортифікаційні споруди, укріпрайони українських військ та мобільні вогневі групи. Для удару окупанти планували застосувати надважкі керовані авіабомби, передають Па...