Чому США ніколи не погодяться на зазіхання Путіна, і що робитиме президент США з його режимом, - американський експерт по Росії

У США розуміють, що російський президент прагне створити новий світовий порядок, який дозволяє деспотичним лідерам порушувати права людини.

Путін прагне створити новий світовий порядок. Ілюстрація:www.rbc.ru

"Шановний майбутній президенте! На своїй посаді ви неодмінно зіткнетеся з тим, що Росія на чолі з Путіним є потенційною геостратегічною загрозою для Сполучених Штатів", - пише колишній ключовий експерт Пентагону по Росії, екс-заступник помічника міністра оборони США у справах Росії, України та Євразії Евелін Фаркас у колонці для Politico. Про це повідомляють Патріоти України за матеріалами Нового времени.

"В чому суть загрози, що виходить від Росії?» - задається питанням автор. Дві головні цілі Путіна - збереження своєї влади і відродження Росії як великої держави – самі по собі не є загрозою американським національним інтересам.

Тим не менш, небезпека полягає в тому, що Путін намагається досягти своїх цілей, переписуючи міжнародні норми, які важливі для безпеки США. Зокрема, зазначає експерт, російський президент прагне створити новий світовий порядок, що дозволяє деспотичним лідерам порушувати права людини; вдиратися, окупувати і вести підривну діяльність всередині суверенних держав.

Дозволити подібну поведінку, не опираючись, означає покласти початок кінця світового порядку, встановленого після Холодної війни, вважає Фаркас.

Якщо Росія досягне своїх цілей безпосередньо: відновить контроль над Україною, окупує частину українських, грузинських і молдавських територій і залишить владу Башара Асада, тоді Кремль на чолі з Путіним знахабніє до такої міри, що знову і знову буде використовувати військову силу для досягнення своїх завдань.

Неорадянський авантюризм біля кордонів не допоможе РФ у просуванні своїх інтересів

Сполучені Штати повинні протистояти та чинити опір діям Росії за допомогою комбінації політики стримування, посилення своїх союзників і партнерів, а також правди про дії Кремля на міжнародній арені. «Ваша адміністрація повинна прагнути переконати Росію, що її неорадянський авантюризм поблизу російських кордонів не допоможе просуванню інтересів РФ», - відзначає експерт.

Не можна дозволити Росії панувати в Грузії, Україні та Молдові, де її військова окупація призвела до формування так званих заморожених конфліктів, які служать в якості російського вето на політику цих країн. Росія може мати вплив на ці країни, але він повинен ґрунтуватися на взаємній суверенній згоді, а не примусі.

«Що нам потрібно робити зараз? – задається питанням Фаркас. - На дипломатичному фронті США повинні бути присутні та активно включатися в проблеми східноєвропейських і центральноазіатських країн, розташованих біля Росії. Ми також повинні бути активно залучені до справи НАТО, ОБСЄ і Євросоюзу, а також підтримувати двосторонні відносини з нашими європейськими партнерами».

Що стосується України, то США повинні визнати спільні здобутки українців, американців (особливо посла Джеффрі Пайетта, помічника держсекретаря Вікторії Нуланд і заступника держсекретаря Тоні Блинкена) і європейців у збереженні життєздатності України, просуванні її політичного, економічного та військового прогресу. Це не маленький подвиг.

«Тепер ваша адміністрація повинна спільно з міжнародним співтовариством подвоїти тиск на Росію, щоб та вивела російські війська зі Східної України та відновила територіальну цілісність країни», - підсумовує автор. Це означає виконання Мінських угод, які гарантують більшу автономію для сепаратистських регіонів, що підтримуються Росією на сході України в обмін на вихід Росії. Це означає ізоляцію Росії від Криму, а також відповідальність Москви за порушення Будапештського меморандуму, який надавав Україні політичні гарантії по захисту її територіального суверенітету в обмін на відмову від ядерної зброї, і відповідальність за наступні погрози розміщувати ядерну зброю на півострові, що є подвійним порушенням цієї угоди. «Ми також повинні активно домагатися відповідальності Росії за трагедію MH-17, збитий проросійськими сепаратистами пасажирський авіалайнер з 298 людьми на борту», - підсумовує експерт.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...