"Чорним ріелторам" загрожує довічне ув'язнення: Справа вже в суді, - Луценко

Кримінальне провадження по п'ятьох людям, яких слідство вважає членами київського ОЗУ, передано до суду

Справа київських "чорних ріелторів" у суді. Фото: Депо.

Майже через рік слідства Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт у справі так званих чорних ріелторів, звинувачених в шахрайстві в особливо великих розмірах, бандитизмі, викраденні людей і умисних вбивствах з корисливих мотивів. Про це у себе в Facebook відзвітував глава ГПУ Юрій Луценко.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що до складу банди входила жінка, мешканка міста Києва, і чотири її пособника, раніше неодноразово судимі за тяжкі та особливо тяжкі корисливі злочини", - зазначив він.

За словами генпрокурора, в 2015-2016 роках угруповання з п'яти чоловік, діючи в Києві "за схемою з 90-х" в Києві, шукало власників нерухомості з алкоголіків і наркоманів без родичів, які могли б претендувати на спадщину.

Після цього зловмисники викрадали людей і тривалий час утримували, шляхом шантажу,погроз, побоїв, а також позбавлення їжі і води примушували до передачі їм документів намайно з подальшим його переоформленням у нотаріуса.

Заволодівши майном, члени ОЗУ вивозили жертву за межі столиці і вбивали.

За вчинення цих злочинів обвинуваченим загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна, резюмував генпрокурор.

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...